Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Marika Berglund, Daneil Bergman och Ruth Rahkola ska leda Kommunfullmäktige i denna mandatperiod. Foto: Christer Lindström

Nytt presidium valdes i Kommunfullmäktige

Idag har det nyvalda Kommunfullmäktige i Piteå haft sitt första sammanträde efter valet. Under det konstituerande sammanträdet valdes nytt presidium för de kommande fyra åren.

Inspirationskväll för föreningslivet med Tobias Forsberg. Foto: Pressbild

Inspirationskväll inleder nystart för föreningslivet

Efter två år med en pandemi finns det ett behov av en nystart för föreningslivet. Piteå kommun, fritid bjuder därför in alla föreningar till en kväll med information, dialog och inspiration. Piteåsonen och tidigare hockeyspelaren Tobias Forsberg delar med sig av sin resa i föreläsningen ”Nya perspektiv”.

Björklunda förskola i Öjebyn öppnar upp efter sanering av lokalerna. Foto: Magnus Johansson

Verksamheten flyttar tillbaka till Björklunda förskola

I slutet av september togs beslut att stänga Björklunda förskola i Öjebyn för skadedjurssanering. Just nu pågår åtgärder i lokalerna och den 14 november planeras förskolan och dess pedagogiska verksamhet att flytta tillbaka. - Vi tackar för all förståelse och stort tålamod och jag är så glad att vi kan öppna våra förskolelokaler på Björklunda förskola igen, säger rektor Linn Dahlbäck.

Sommarvikarier ger fina omdömen till socialtjänstens verksamheter

Sommarvikarier ger fina omdömen till socialtjänstens verksamheter

Socialnämnden fick under dagens sammanträde ta del av utvärderingen av sommaren. I en enkät som skickats ut till sommarvikarier fick socialtjänstens verksamheter stort beröm gällande trivsel, bemötande och introduktion. 89% svarade att de skulle rekommendera en vän att söka jobb hos Piteå kommuns socialtjänst.

Den nya gång- och cykelvägen längs Järnvägsgatan i Munksund är nu klar.        Foto: Hanna Wimander

Ny gång- och cykelväg ger säkrare skolväg till Pitholmskolan

Nu är det möjligt att färdas på ett säkrare sätt längs med Järnvägsgatan, som löper parallellt med Havsbadsvägen i Munksund. En ny gång- och cykelväg är färdigställd och ger bland annat en säkrare skolväg för elever på väg till och från Pitholmskolan.

I fristaden Piteå kan rapparen Justina skapa musik under trygga former. Foto: Mathias Lundberg

Två år som MR-kommun – arbetet fortsätter.

Det är två år sedan Piteå utropade sig till en MR-kommun, en mänsklig rättigheters kommun. Det sker många bra insatser och ett aktivt arbete inom företag, föreningar och i kommunens verksamheter. Tillsammans kan vi deklarera att Piteå är för mänskliga rättigheter, mångfald, jämlikhet och mot diskriminering.

Fredag 28 oktober flyttar Piteå kommun felparkerade och övergivna cyklar från stadskärnan. Foto: Piteå kommun illustration

Felparkerade och övergivna cyklar flyttas från stadskärnan.

Vintern knackar på dörren och felparkerade, långtidsuppställda och övergivna cyklar kan ställa till med problem och olyckor för både oskyddade trafikanter och för underhållspersonal som ska hålla stadskärnan ren, snöfri och framkomlig. Därför startar nu Piteå kommun höstens utsortering av cyklar som står felparkerade eller är övergivna i centrum.

Sverige är ett av tre länder i världen som erbjuder kostnadsfria skolmåltider. Foto: Getty Images

Vi firar offentliga måltidens dag!

Piteå kommun firar offentliga måltidens dag 20 oktober genom att bjuda in alla vårdnadshavare i grundskolan att äta skollunch tillsammans med sina barn. Till de äldre som bor på särskilt boende i Piteå serveras en extra dessert. I Piteå kommun tillagar Måltidsservice cirka 11 000 måltider varje dag till barn, elever och äldre. Den offentliga måltidens dag är instiftad av Måltidsakademien.

Många små åtgärder under en längre tid kommer ge resultat.  Foto: Getty Images

Piteå kommun ska minska användningen av el

Piteå kommun arbetar aktivt för att nå EU-målet att spara 5 % el på dagtid när priset är som högst. Alla verksamheter ska gå igenom vad som är möjligt att spara och uppföljningen av elförbrukningen kommer ske månadsvis.

I was here-budskap svajar på olika håll i staden de närmaste veckorna.           Foto: Anders Westergren

Ny kampanj synliggör Piteå kommuns 4000 hjältar

I was here! Det är namnet på Piteå kommuns nya satsning som placerar kommunens medarbetare i blickfånget. Ambitionen är att belysa den nytta som undersköterskor, lärare, parkarbetare, städare, måltidspersonal, ekonomer, brandmän, samhällsplanerare och kommunens övriga cirka 200 yrkesgrupper gör i arbetet för att skapa, bibehålla och utveckla välfärd och hållbar samhällsutveckling.

Grov misshandel i daglig verksamhet – Socialtjänsten gör anmälan enligt Lex Sarah till IVO

För två veckor sedan utförde en brukare ett allvarligt knivdåd mot en annan brukare i samband med att båda deltog vid daglig verksamhet. Den enskilda som utsattes fick skärskador på halsen och fick uppsöka akutsjukvård, den som utförde knivdådet greps av polis. Socialtjänsten har upprättat en anmälan om händelsen enligt Lex Sarah till IVO.

Jens Pettersson, konstpedagog, Mathias Lundberg, samordnare Kaleido och Anja Lundström, ungdomskonsulent är initiativtagare till festivalen. Foto: Piteå kommun

Internationell muralmålningsfestival i Piteå 2023

Piteå kommun har via Kulturrådet beviljats medel för att genomföra en internationell muralmålningsfestival i maj nästa år. Under sex dagar kommer fyra konstnärer att skapa muralmålningar i centrala Piteå. Målet är att festivalen ska bli ett återkommande inslag i Piteås kulturliv.

Visa mer