Gå direkt till innehåll
Björklunda förskola i Öjebyn öppnar upp efter sanering av lokalerna. Foto: Magnus Johansson
Björklunda förskola i Öjebyn öppnar upp efter sanering av lokalerna. Foto: Magnus Johansson

Pressmeddelande -

Verksamheten flyttar tillbaka till Björklunda förskola

I slutet av september togs beslut att stänga Björklunda förskola i Öjebyn för skadedjurssanering. Just nu pågår åtgärder i lokalerna och den 14 november planeras förskolan och dess pedagogiska verksamhet att flytta tillbaka.

- Vi tackar för all förståelse och stort tålamod och jag är så glad att vi kan öppna våra förskolelokaler på Björklunda förskola igen, säger rektor Linn Dahlbäck.

I samverkan mellan Utbildningsförvaltningen, Fastighets- och serviceförvaltningen samt av delningen för Miljö och hälsa togs beslut om att stänga förskolan för skadedjurssanering, och ersättningslokaler togs fram med kort varsel. Sanering påbörjades omgående. Utöver att sätta ut ett flertal fällor har fasad och bjälklag tätats och inventarier ska saneras för att säkerställa att lokalen är trygg.

Inomhusmiljön utredd och åtgärder pågår

Fastighetsavdelningen har tillsammans med Anticimex utrett eventuellt ytterligare problem med inomhusmiljön. De åtgärder som planeras utifrån resultatet är att köken får ny inredning och ytskikten byts där det finns behov. I fem kök och två lekrum byts mattorna, övriga golv får en behandling som förlänger mattornas livslängd på ett bra sätt och underlättar för städning.

Torpargrunden har analyserats och här har ventilation och avfuktning förbättrats. Slutligen ska ventilationen i lokalen justeras och kanaler kompletteras samt att två avloppsrör som inte används ska pluggas på ett säkert sätt.

Mellan den 7-11 november återställs de pedagogiska miljöerna och i samråd med Miljö- och hälsa samt Fastighets- och serviceförvaltningen flyttar verksamheten tillbaka den 14 november.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Kerstin Albertsson Bränn

Avdelningschef fastigheter, Fastighets- och serviceförvaltningen Piteå kommun 0911-69 62 33 alt. 070-612 62 33 pitea.se Fastighets- och serviceförvaltningen

Relaterat innehåll