Gå direkt till innehåll
Marika Berglund, Daneil Bergman och Ruth Rahkola ska leda Kommunfullmäktige i denna mandatperiod. Foto: Christer Lindström
Marika Berglund, Daneil Bergman och Ruth Rahkola ska leda Kommunfullmäktige i denna mandatperiod. Foto: Christer Lindström

Nyhet -

Nytt presidium valdes i Kommunfullmäktige

Idag har det nyvalda Kommunfullmäktige i Piteå haft sitt första sammanträde efter valet. Under det konstituerande sammanträdet valdes nytt presidium för de kommande fyra åren.

Ny ordförande är Socialdemokraternas Ruth Rahkola, hon har lång erfarenhet bland annat som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. Till förste vice ordförande valdes Marika Berglund Centerpartiet, ledamot i Kommunfullmäktige sedan 2014. Daniel Bergman Moderaterna valdes in till sin fjärde mandatperiod som andre vice ordförande.

- Jag är glad för det förtroende jag har fått som ordförande att leda arbetet i kommunfullmäktige och ser fram emot att påbörja uppdraget. Min förhoppning och målsättning är att vi i kan ha bra samarbets- och debattnivå så alla ledamöter känner sig bekväma i sitt uppdrag i kommunfullmäktige, säger Ruth Rahkola.

Processen framåt

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ. Ledamöterna och ersättarna är de förtroendevalda i kommunen som är direkt valda av medborgarna. Kommunfullmäktige i sin tur väljer ledamöterna och ersättarna i Kommunstyrelse och nämnder samt revisorer. Dessa val genomförs vid sammanträdet den 12 december och de nya nämnderna tillträder 1 januari 2023.

Kommunfullmäktige i Piteå består av 51 ordinarie ledamöter och 32 ersättare. De sammanträder åtta gånger per år, sammanträdena är offentliga och sänds i Piteå Närradio på 92,8 Mhz och live via https://pitea.kommun.tv.

Ämnen

Regioner