Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Att kunna hjärt- och lungräddning kan vara skillnaden på liv och död. Den 16 oktober är det ”Alla kan rädda liv dagen”- en dag med syfte att öka kunskapen om HLR.

Utbilda dig i HLR- det kan göra skillnad

Vem som helst kan drabbas av plötsligt hjärtstopp. Det kan vara du själv, en kollega, en granne, en familjemedlem eller en medmänniska på gatan.  - Att kunna hjärt- och lungräddning kan vara skillnaden på liv och död. Därför tycker vi på Räddningstjänsten att så många som möjlighet ska utbilda sig, säger David Nyström, brandingenjör på Räddningstjänsten Piteå- Älvsbyn.

15 oktober återgår bussarna på linje 1 och 2 till ordinarie linjedragning. Foto: Kjell Norberg

Bussarna åter på Öjagatan och Granvägen

Nu är snart ombyggnationen av Öjagatan och Granvägen klar. Längs den nybyggda delen finns nu 6 busshållplatser. Bussarna på linje 1 och linje 2 återgår till sin ordinarie linjedragning från och med lördag den 15 oktober.

Frisör och restaurang - två branscher som lyckats anställa ukranisk personal. Foto: pixabay.com

Inventering av kompetens – ett viktigt steg för att få ukrainska flyktingar i arbete

Under hösten har ett 60-tal vuxna ukrainska flyktingar flyttat till Piteå. Vissa har redan fått jobb, medan många andra saknar ingång till arbetsmarknaden i Piteå. Nu genomför Piteå kommun en kompetensinventering för att underlätta för de ukrainska flyktingarna att hitta jobb och samtidigt ge arbetsgivare tillgång till välutbildad personal.

Piteå kommun ligger framkant med att nyttja projektmedel för att utvecklas som skolkommun.  Foto: Getty

Piteå, en unik kommun inom internationellt skolutbyte

Piteås förskolor och skolor har under EU:s förra programperiod samarbetat med 15 europeiska länder i 80 partnerskapsprojekt. Projekten har innefattat, elevutbyte, fortbildning, erfarenhetsutbyte för pedagoger samt andra skolutvecklingsprojekt, inom ramen för Erasmus+ programmet. Med det är Piteå bland de bästa kommunerna i Sverige på att nyttja dessa möjligheter.

En god inomhusmiljö är viktigt för alla i familjen.    Foto: pixabay.com

Mät radon i din villa – mätperioden börjar nu!

Har du mätt radon i ditt hus? Om inte - gör det! Mellan 1 oktober och 30 april är det radonmätningsperiod, så beställ hem mätutrustning och sätt igång. För både hälsan och miljön.

Under våren anlades ett så kallat markhotell i Öjebyn på Agro Park. Det är en, för Norrbotten, relativt ny metod att odla grönsaker och blommor i kommersiellt syfte.

Att odla ligger i tiden

Under våren anlades ett så kallat markhotell i Öjebyn på Agro Park. Det är en, för Norrbotten, relativt ny metod att odla grönsaker och blommor i kommersiellt syfte. Internationellt kallas konceptet för market gardening och går ut på att odlare som inte själva har egen mark kan hyra odlingsbäddar i markhotellet för att sedan sälja skörden direkt till restauranger och konsumenter.

Äntligen kan inflyttningsfesten för nyblivna pitebor arrangeras igen!

Pressinbjudan: Inflyttningsfest på Stadshuset

Äntligen kan inflyttningsfesten för nyblivna pitebor arrangeras igen! Wokad palt, kaffe och kaka, bokbussen, nya sopbilen (återvinnaren), möten med politiker och tjänstemän från olika verksamheter, hoppborg, Rejne och Renée och andra roliga aktiviteter står på agendan när vi bjuder in våra nya pitebor.

Stina Eriksson, Fairtrade-samordnare Piteå kommun              Foto: Sara Holm

Piteå vann utmärkelsen "Årets Fairtrade City-aktivitet"

Fairtrade Sverige har en ny utmärkelse där Fairtrade City-diplomerade kommuner gavs chans att tävla i Årets Fairtrade City-aktivitet. Bland de nominerade städerna fanns Eskilstuna, Forshaga, Karlstad, Lund och Piteå som alla varit goda föredömen i kategorin. Slutligen var det ändå Piteå som kammade hem förstaplatsen och vann utmärkelsen.

Pressinbjudan: Markhotell inspirerar till mer odling

Pressinbjudan: Markhotell inspirerar till mer odling

Under våren anlades ett så kallat markhotell i Öjebyn på Agro Park. Det är en, för Norrbotten, relativt ny metod att odla grönsaker och blommor i kommersiellt syfte. Internationellt kallas konceptet för market gardening och går ut på att odlare som inte själva har egen mark kan hyra odlingsbäddar i markhotellet för att sedan sälja skörden direkt till restauranger och konsumenter.

3 oktober ändras hastighetsgränserna i Norrfjärden och Rosvik. Foto: Maria Fäldt

Norrfjärden och Rosvik får nya hastighetsgränser

Piteå kommun utökar området för nya hastighetsgränser. Från och med 3 oktober ändras hastighetsgränserna i Norrfjärden och Rosvik. Hastighetsgränserna 40 och 60 km/tim ersätter de tidigare hastighetsgränserna 50 och 70 km/tim.

Visa mer