Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan - Boksläpp av barnbok framtagen i internationellt samarbetsprojekt

Fredag 2 juni är det boksläpp för en barnbok som är framtagen i ett Erasmus + projekt där Bergsvikens förskoleområde varit med från Sverige tillsammans med förskolor från Italien, Belgien och Estland. Vi bjuder in media att delta vid boksläppet på PITEÅ STADSBIBLIOTEK FREDAG 2 JUNI KLOCKAN 10.00

Vindkraftpark i markbygden

Positivt besked för högre vindkraftverk i Hästliden

Vid dagens kommunfullmäktigesammanträde ställde sig mötet bakom tillståndsansökan för en vindkraftsanläggning i Hästliden, Markbygden. Anläggningen omfattar 85 vindkraftverk med en maximal höjd på 300 meter.

Jens Pettersson, konstpedagog vid Konsthallen och Kaleido, höll i måleriet där alla som ville fick spraymåla en pusselbit till en gemensam skulptur. Foto: Eva Lundberg

Vårträff med måleri, parad och rullstolsslalom

I fredags arrangerade socialtjänstens avdelning stöd till funktionsnedsatta en vårträff utanför Kaleido. Träffen innehöll aktiviteter för brukare, deras personliga assistenter och deltagare från dagverksamheter med personal. De som ville deltog i en parad genom stan innan det blev dags för rullstolsslalom, kast med ärtpåse och spraymåleri. Tillsammans skapade deltagarna en cirkelskulptur.

Stadsarkitekt Florian Steiner ledde den livesända rundvandringen genom området tillsammans med Pär Fleuron från Trafikverket. Foto: Maria Fäldt.

Digital rundvandring ska ge idéer för framtidens Piteå

Hur kan området runt Sörfjärden utformas på ett bra sätt samtidigt som en ny järnväg ska anläggas och staden växer? Det är frågan som deltagare i den internationella arkitekttävlingen Europan ska försöka leverera bästa svaret på. På fredagen ledde Piteå kommuns stadsarkitekt Florian Steiner och Pär Fleuron från Trafikverket en direktsänd rundvandring i området.

Socialnämnden godkände budgetuppföljning och antog ekonomisk handlingsplan

Socialnämnden godkände budgetuppföljning och antog ekonomisk handlingsplan

Socialtjänstens fortsatta utmaningar med kompetensförsörjning inom vård- och omsorg påverkar kostnaderna och budgetavvikelsen till och med april månad landade på -7,7 miljoner kronor. Under dagens sammanträde godkände Socialnämnden budgetuppföljningen, tog del av avdelningarnas tertialrapporter och antog Ekonomisk handlingsplan för 2023–2024. Helårsprognosen sätts till -27,3 miljoner kronor.

Storsunds byagård. Foto: Maija Sisko Nevanperä

Grattis till Storsund som är årets by!

Årets by 2023 är Storsund – som med sin slogan Bekväm, Vänlig, Vildmark är en lockande destination för rehabiliteringsturism. Stort grattis!

100% Ren Hårdträning är det som gäller! Representanter från gymmen och RF-SISU genomförde diplomeringen i Piteå. Foto: Piteå kommun

Diplomerade gym för renare träning

Åtta gym i Piteå och Älvsbyn har diplomerats för sitt arbete för ren träning och mot doping. Diplomeringen innebär bland annat att personalen har genomgått utbildning i den nationella metoden 100% Ren Hårdträning och att de ingår i det lokala nätverket.

Näringslivschef och kommunstyrelsens ordförande ser näringslivsmätningar som viktiga inspel till fortsatt utveckling. Foto: Christer Lindström

Mätningar av företagsklimat – en viktig vägvisare i utvecklingen

Idag offentliggjordes Svenskt näringslivs rapport om företagsklimat och för några veckor sedan kom resultatet i servicemätningen Insikt. I Insikt får Piteå kommun högt betyg för bemötande och attityd, medan båda rapporterna pekar på information och dialog är en utvecklingsfråga. Även samarbete mellan skolan och företagen pekas ut som en framgångsfaktor i Svenskt Näringslivs dagsfärska rapport.

Leta checkpoints och upptäck din närmiljö med Hittaut. Start 1 juni. Foto: Piteå kommun

I sommar ska piteborna ”Hitta ut”

I sommar ska Piteborna lockas ut i skog och mark med hjälp av Svenska orienteringsförbundets friskvårdssatsning ”Hitta ut” som finns på fler än 90 orter i Sverige. Konceptet drivs ideellt av orienteringsklubbar i samarbete med kommuner och andra aktörer. Konceptet går ut på att leta checkpoints och upptäcka närmiljön med ”Hitta ut”.

Näringslivschef Nicklas Winblad von Walter har höga förväntningar på den nya inriktningen för Haraholman.    Foto: Sara Holm

Haraholmen ska utvecklas med små och mellanstora verksamheter – gärna inom ny grön industri

Haraholmens industriområde är känt för sitt hamnnära läge, sina stora ytor och utmärkta logistikmöjligheter i form av sjötrafik och tåg. Intresset att etablera sig här har varit stort, även bland internationella elintensiva företag, men tyvärr har ingen större etablering landat främst på grund av bristande elkapacitet. Nu styr Piteå kommun om fokus till att attrahera mindre och mellanstora företag

Visa mer