Gå direkt till innehåll
Leta checkpoints och upptäck din närmiljö med Hittaut. Start 1 juni. Foto: Piteå kommun
Leta checkpoints och upptäck din närmiljö med Hittaut. Start 1 juni. Foto: Piteå kommun

Pressmeddelande -

I sommar ska piteborna ”Hitta ut”

I sommar ska Piteborna lockas ut i skog och mark med hjälp av Svenska orienteringsförbundets friskvårdssatsning ”Hitta ut” som finns på fler än 90 orter i Sverige. Konceptet drivs ideellt av orienteringsklubbar i samarbete med kommuner och andra aktörer. Konceptet går ut på att leta checkpoints och upptäcka närmiljön med ”Hitta ut”. Med hjälp av den interaktiva kartan i Hittaut-appen eller papperskartan erbjuds en checkpointjakt som aktiverar både kropp och knopp. Piteå IF orientering i samverkan med Piteå kommun och lokala aktörer startar i sommar Hitta ut i Piteå där alla kan delta utifrån sina förutsättningar.

- Hitta ut är en enkel form av orientering som alla kan delta i och som lockar alla åldrar. Piteå IF orientering vill locka till aktivitet och att fler kommer ut i skogen på ett lättsamt sätt säger Daniel Almqvist en av initiativtagarna i Piteå IF orientering.

Hitta ut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer och är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret. Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod. Du kan även skapa ett Hittautkonto och registrera koden på de checkpoints du hittar och kan då delta i jakten tillsammans med alla andra deltagare.

- Det är jättekul att få erbjuda Piteborna denna gratisaktivitet i sommar. Konceptet har efterfrågats då det funnits i Luleå några år och intresset spridits sig säger Jenny Axelsson, avdelningschef fritid.

Kontaktpersoner
Jenny Axelsson, Avdelningschef fritid 0911-69 6439
Daniel Almqvist, Piteå IF 073-831 25 02
Gustaf Walther, Piteå IF 070-221 66 53

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se