Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Boksläpp av barnbok framtagen i internationellt samarbetsprojekt

Fredag 2 juni är det boksläpp för en barnbok som är framtagen i ett Erasmus + projekt där Bergsvikens förskoleområde varit med från Sverige tillsammans med förskolor från Italien, Belgien och Estland. Boken innehåller barnens egna berättelser och finns tillgänglig på fem språk, svenska, engelska, estniska, italienska och flamländska.

Vi bjuder in media att delta vid boksläppet

PITEÅ STADSBIBLIOTEK FREDAG 2 JUNI KLOCKAN 10.00

Vid boksläppet närvarar förskolechef Elisabeth Fjällström, förskolans rektor Gitte Franzén, pedagogerna som jobbat i projektet och delar av barngrupperna som varit med.


OM PROJEKTET - VARJE BARN HAR EN BERÄTTELSE

Projektet har pågått i tre år, september 2020 - augusti 2023 i fyra länder (Sverige, Italien, Belgien och Estland) Målet för projektet har varit att arbeta fram och implementera grunderna för ett narrativt förhållningssätt i förskolan och främja samarbetet mellan förskolan och biblioteken.

Inom projektet har det även tagits fram en handbok i narrativt förhållningssätt med metoder och verktyg för hur man kan organisera förskolans lärmiljö och en verktygslåda/instrument för utvärdering och självbedömning.

Kontakt och mer information:

Gitte Franzén, rektor Piteå kommun
0911-69 74 22
Gitte.Franzen@pitea.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll