Gå direkt till innehåll
Jens Pettersson, konstpedagog vid Konsthallen och Kaleido, höll i måleriet där alla som ville fick spraymåla en pusselbit till en gemensam skulptur. Foto: Eva Lundberg
Jens Pettersson, konstpedagog vid Konsthallen och Kaleido, höll i måleriet där alla som ville fick spraymåla en pusselbit till en gemensam skulptur. Foto: Eva Lundberg

Nyhet -

Vårträff med måleri, parad och rullstolsslalom

I fredags arrangerade socialtjänstens avdelning stöd till funktionsnedsatta en vårträff utanför Kaleido. Träffen innehöll aktiviteter för brukare, deras personliga assistenter och deltagare från dagverksamheter med personal. De som ville deltog i en parad genom stan med musik och ballonger innan det blev dags för rullstolsslalom, kast med ärtpåse och måleri.

-Det är alltid roligt att arrangera något festligt för de som vi hjälper i vardagen och deras assistenter. Syftet är att skapa gemenskap genom att vi har en trevlig stund tillsammans, säger Leena Leijon, avdelningschef Stöd till funktionsnedsatta.

Och vårträffen blev både lyckad och uppskattad. Möjligheten att få spraymåla en del av en större skulptur var ett av de populäraste inslagen under dagen.

-En jättefin idé av vår konstpedagog Jens, att våra deltagare fick spraymåla en del i ett större konstverk. Vissa personer fick vi hjälpa lite på traven, andra kunde måla på egen hand, säger Elin Lundmark, personlig assistent som varit med och arrangerat vårträffen.

Rullstolsslalom, popcorn och musik av trubaduren Fredrik Karvonen förgyllde också eftermiddagen. Cirkelskulpturen som alla deltagare skapat tillsammans ställdes ut i ett fönster på Kaleido som en del av konstfestivalen Ogjort.

Kontaktperson:
Leena Leijon
Avdelningschef
Stöd till funktionsnedsatta
Telefon: 0911-69 62 60 alt. 070-688 81 55
E-post: Leena.Leijon@pitea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner