Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sven-Gösta Pettersson, Hanna Nordvall, Eva Börjesson Öman, Ann-Christine Nedlund och Robert Winneborn firade att Ängsgården blivit stjärnmärkt. Foto: Helene Markström

Festligt firande när Ängsgården stjärnmärktes av Svenskt Demenscentrum

Under drygt ett års tid har hela personalen på Ängsgården utbildats i personcentrerad demensvård enligt Stjärnmärkt – en utbildningsmodell som tagits fram av Svenskt Demenscentrum. I förra veckan var det dags att fira och ta emot utmärkelsen i form av ett inramat diplom med Stjärnmärkts symbol.

Fartyget Munksund 5. Foto: Malte Eriksson via Bengt Westin

Klart med avtal för bärgning av Munksund 5

Bärgningen av Munksund 5 har legat ute på upphandling och nu står det klart att det blir Marine Soloutions MG AB som ska utföra arbetet. Bärgningen ska vara gjord senast sista oktober i år.

Farleden vid Bondökanalen justeras inför båtsäsongen 2023. Foto: Piteå kommun

Justering av farleden vid Bondökanalen

Inför kommande sommar och båtsäsong kommer farleden vid Bondökanalen att justeras för att möjliggöra en säker sjöväg med bästa djup. Transportstyrelsen har gett klartecken och etableringstillstånd för en ny farledssträckning som bygger på ett förslag som Piteå kommun tagit fram i dialog med Sjöfartsverket och Bondö Marina.

Piteås nya konstfestival Ogjort genomförs 22-27 maj och temat är Muralmålning.

Programmet klart för Piteås konstfestival OGJORT 2023

Den 22-27 maj fylls Piteå av kreativitet när den nya konstfestivalen OGJORT går av stapeln. Årets tema är muralmålningar och fyra konstnärer kommer att måla fyra olika väggar i centrala Piteå. Programmet för festivaldagarna är klart och förutom att kunna följa målningarna som växer fram kommer veckan att erbjuda konst, musik och föreläsning på temat.

 Dags för samråd om fördjupad översiktsplan för Öjebyn

Dags för samråd om fördjupad översiktsplan för Öjebyn

Idag inleds samrådet om förslaget till fördjupad översiktsplan för Öjebyn. Den visar hur Piteå kommun vill utveckla Öjebyn genom att möjliggöra för nya bostäder och verksamheter. Ta chansen att vara med och påverka!

En arbetsgivare - många möjligheter

En arbetsgivare - många möjligheter

Piteå kommun är Piteås största arbetsgivare med mer än 4000 anställda inom ett stort antal yrken. Eftersom vi är en stor organisation har vi också stora rekryteringsbehov. Just nu söker vi sommarvikarier till hemtjänst, personlig assistans, särskilt boende för äldre och personal till gruppbostäder men också parkarbetare. Vi rekryterar också tillsvidare anställd personal inom en rad yrken så som

Inbjudan: Möt arbetsgivaren Piteå kommun på Byxtorget lördag 13 maj

På lördag 13 maj kl. 10-14 finns Piteå kommun på Byxtorget för att visa upp kommunen som arbetsgivare. Vi presenterar lediga jobb och berättar om hur det är att jobba hos oss. Representanter från personalavdelningen och kommunens alla förvaltningar finns på plats. Vi önskar media välkommen att besöka oss på plats.

Funkishyllan för barn har bland annat böcker med TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) Foto: Piteå kommun

Två nya Funkis-hyllor för ökad tillgänglighet på Piteå Stadsbibliotek

Piteå stadsbibliotek har två nya hyllor, Funkishylla vuxen och Funkishylla barn, för att främja delaktigheten för personer med funktionsnedsättningar. Biblioteksadministratör Desiree Stensdotter har lett initiativet och utformat de nya hyllorna för att passa behoven hos personer med olika funktionsnedsättningar.

Ängsgården satsar stort på personcentrerad demensvård och har utbildat hela personalen.

Pressinbjudan: Ängsgården blir stjärnmärkt av Svenskt Demenscentrum

Stjärnmärkt är en utbildningsmodell som tagits fram av Svenskt Demenscentrum och efter en stor utbildningssatsning har Ängsgården uppnått stjärnstatus i demensvård när hela personalen har utbildats. På torsdag firas utmärkelsen tillsammans med personal som diplomeras, representanter från Svenskt Demenscentrum och ledamöter från socialnämnden. Media hälsas välkommen att delta i firandet kl. 11.00.

Piteå stöttar innovation av grön teknik, ren energi och hållbara lösningar

Piteå stöttar innovation av grön teknik, ren energi och hållbara lösningar

Norra Sveriges näringsliv expanderar snabbt och nu vill Piteå Science Park stötta små och medelstora företag så att de kan ta vara på de affärsmöjligheter som skapas i den gröna omställningen. Piteå kommun har nu beviljat medfinansiering för projekten North Sweden Cleantech och Swedish Composite Innovation Center som projektleds av Piteå Science Park.

Detaljplanen för Fagervik får grönt ljus

Piteå växer – både i stan och på landsbygden! Den nya detaljplanen för Svensbyn 2:10, Fagervik har vunnit laga kraft. Totalt möjliggör detaljplanen för 24 nya egnahemstomter och ett mindre flerbostadshus.

Visa mer