Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ulrika Hedberg Foto Ulrika Hedberg

Markhotellet på Öjebyn Agro Park startar upp spännande pilotprojekt för att stärka lokal grönsaksproduktion i skolkök och på restauranger

Markhotellet på Öjebyn Agro Park startar två pilotprojekt för att främja lokal grönsaksproduktion i skolkök och restauranger. Projekten syftar till att öka intresset för närproducerade grönsaker hos både vuxna och barn. Samarbeten med skolor, förskolor och restauranger ska främja hållbar och lokalt förankrad livsmedelsproduktion.

Såväl Vision 2050 som budget 2025 diskuterades livligt vid måndagens fullmäktigemöte.   Foto: Piteå kommun

Riktning för kommande år utstakad vid måndagens sammanträde i kommunfullmäktige

Vid måndagens sammanträde i kommunfullmäktige fanns flera stora frågor på agendan som väckte engagemang och långa talarlistor. Beslut fattades om strategisk plan för 2025-2027 och budget för 2025 enligt majoritetens förslag. Även Vision 2050 fastställdes - en vision som ska visa vägen i vårt gemensamma arbete med att bli Sveriges bästa kommun att bo i.

Vård i Piteå har utsett personalen på Munksunds gruppboende till årets handledare

Vård i Piteå har utsett personalen på Munksunds gruppboende till årets handledare

Personalen på Munksunds gruppboende har utsetts till årets handledare av Vård i Piteå. De belönades med tårta, blommor och diplom av representanter från Piteå kommun och Region Norrbotten. Motiveringen lyder att de visat enastående pedagogisk skicklighet, anpassningsförmåga och respekt för vårdtagarens individuella behov.

Den reviderade vindbruksplanen ska visa riktning för framtida etableringar.   Foto: Anders Westergren

Förslag till reviderad vindbruksplan ställs ut för granskning under sommaren

Piteå kommun arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt i hela kommunen. Nu pågår ett arbete med att revidera vindbruksplanen från 2014, för att svara upp till kommunens behov att peka ut lämpliga områden för nya etableringar av moderna och höga vindkraftverk. Den reviderade vindbruksplanen ska upp för politiskt beslut i slutet av 2024.

NCC ska arbeta med infrastrukturen på Pitholmshöjden. Visionsskiss: Norconsult

NCC ska utveckla infrastrukturen på Pitholmshöjden

Piteå kommun, Pireva och PiteEnergi har genomfört en upphandling för infrastrukturen på Pitholmshöjden och tilldelat kontraktet till NCC Sverige AB. Projektet kommer att utföras som en samverkansentreprenad, vilket innebär nära samarbete mellan kommunen och entreprenören för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Ewa Karlsson Sjölander, Piteå kommun, Sara Fjällström, stipendiat och Peter Sandberg, Region norrbotten Foto: Anneli Lindström

Sara är årets omvårdnadsstipendiat

Sara Fjällström belönades idag med omvårdnadsstipendiet för sitt engagemang och omsorg för patienterna. Hon utmärker sig genom sin positiva attityd och respektfulla bemötande. Stipendiet delas ut sedan 2003 till en elev på omvårdnadsprogrammet, och i år föll valet på Sara.

Ny taxa kommer underlätta för arrangörer.     Foto: pixabay.com

Ny taxa för serveringstillstånd positivt för arrangörer

Piteå är en evenemangsstad – inte minst på sommaren. Vid måndagens sammanträde i kommunstyrelsen var förslag på revidering av taxan för tillfälliga serveringstillstånd på agendan. Syftet är att göra det enklare för arrangörer att servera alkoholhaltiga drycker till allmänheten i samband med olika evenemang. Förslaget fick kommunstyrelsens stöd, beslut fattas i kommunfullmäktige 24 juni.

I förslag till budget för 2025 prioriteras barns skolmiljö .    Foto: Getty Images

Skolan och socialtjänsten prioriteras i förslag till budget för 2025

Vid måndagens sammanträde i kommunstyrelsen var förslag till strategisk plan för 2025-2027 och budget 2025 en viktig punkt på dagordningen. I majoritetens förslaget ingår flera satsningar inom skolan, samtidigt som sparbetinget för barn- och utbildningsnämnden plockats bort. Socialnämnden har kvar sparkrav på 1 procent, men får samtidigt en betydligt ökad ram för sin verksamhet.

Gunny Hägg, Margot Åström Strand, Solveig Bergman, Birgitta Marklund, Ulla Christoffersson Foto: Petter Häggkvist

Beslut fattat om lönetillägg för 67+ för Piteå kommuns medarbetare

Piteå kommun inför ett lönetillägg för medarbetare som väljer att fortsätta jobba efter 67 år för att möta behovet av personal. Tillägget finansieras genom en sänkt arbetsgivaravgift för seniora medarbetare. Målet är att behålla erfarenhet och kompetens i verksamheterna samt att motivera medarbetare att stanna längre.

Visa mer