Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Socialnämnden godkänner delårsbokslut, fattar beslut om pedagogiska måltider och inför årlig kvalitetsberättelse

Socialtjänsten har fortsatta utmaningar med kompetensförsörjning inom vård- och omsorgsverksamheterna vilket leder till höga kostnader för personal. Dessutom har verksamheterna ökade kostnader för placeringar både gällande barn och vuxenmissbruk samt en hög prisnivå på övriga kostnader. I delårsbokslutet till och med september månad har Socialnämnden en budgetavvikelse på -40,2 mkr.

Sveaskog kommer att genomföra skogsvårdsåtgärder på ett antal skogsområden som Piteå kommun äger. Foto: Tomas Lindberg

Skogsvårdsåtgärder ska ge förutsättningar för en ny generation skog

Sveaskog genomför under hösten och vintern skogsvårdsåtgärder på ett antal skogsområden som Piteå kommun äger. Arbetet syftar till att utveckla skogen i de aktuella områdena. När skogsvårdsåtgärder genomförs anpassas de så att den biologiska mångfalden och friluftslivet gynnas

Många besökare, stort intresse och nyfikenhet präglade fredagens öppet hus om arkitekttävlingen Europan - Living Cities.    Foto: Piteå kommun

Kreativa arkitektförslag för området vid Södra hamn och Stadsfjärden väckte stor nyfikenhet

Nya stadsdelar, bostadsområden på vatten, ståtliga landmärken och lummiga parker är exempel från bidragen till arkitekttävlingen Europan. Fredagens öppet hus lockade många nyfikna och intresserade av hur området vid Södra Hamn och Sörfjärden kan utvecklas. Ta del av utställningen med de sex tävlingsbidragen som finns i Stadsporten till och med 3 november.

Byte av trygghetslarm i höst/vinter

Under perioden november 2023 - januari 2024 kommer Piteå kommun att byta ut alla trygghetslarm. Cirka 920 personer berörs och den nya leverantören blir SOS Alarm. Bytet sker eftersom det gamla avtalet har löpt ut och de nya larmen kommer att ha stöd för 4G.

Deltagarna vid torsdagens dialogmöte kom med många synpunkter om vad som är viktigt i Piteå 2050.        Foto: Piteå kommun

Många synpunkter vid dialogmöte om Vision 2050

Under torsdagskvällen genomfördes en dialog med allmänheten om Vision 2050 – en gemensam bild av det Piteå vi strävar efter. Vid mötet fick deltagarna information om arbetet och gott om tid att diskutera framtidens Piteå. Dialogen fortsätter till 3 november med fler dialogtillfällen och en enkät. Så ta chansen! Än finns möjligheten att vara med att påverka.

Fördjupad översiktplan för Norrfjärden. Illustration: Piteå kommun

Fördjupad översiktsplan ska visa vägen för Norrfjärdens fortsatta utveckling

Arbetet med en fördjupad översiktsplan (FÖP) för Norrfjärden pågår just nu. Den ska visa vägen för den fortsatta utvecklingen av Norrfjärden, och hur en regional tågstation kan främja en hållbar utveckling. Hur vill du att Norrfjärden ska utvecklas? I kommande samråd har du chans att tycka till.

Pressinbjudan: Kom och se bidragen i arkitekttävlingen Europan på Stadsporten

Piteå är en av fem svenska orter som kvalificerat sig för att delta i den internationella arkitekttävlingen Europan. Syftet är att få inspiration kring den framtida stadsplanering inför dragningen av Norrbotniabanan. Nu bjuds allmänheten in till en utställning av tävlingsbidragen samt öppet hus, med presentation om förslagen och dialog 18 oktober på Stadsporten, Västergatan 10. Välkomna!

Den 19 oktober arrangeras Offentliga måltidens dag över hela landet.

Piteå kommun firar offentliga måltidens dag

Piteå kommun uppmärksammar offentliga måltidens dag 19 oktober genom att bjuda på ett smakprov från lunchmenyn som serveras inom förskola, skola och omsorgen den dagen. Det dukas upp smakportioner vid Stadsbibliotekets entré. Till de äldre som bor på särskilt boende i Piteå serveras en extra dessert.

Måndag 23 oktober flyttar Piteå kommun felparkerade och övergivna cyklar från stadskärnan.

Felparkerade och övergivna cyklar flyttas från stadskärnan

Vintern knackar på dörren. Felparkerade, långtidsuppställda och övergivna cyklar kan ställa till med problem och olyckor för både oskyddade trafikanter och för underhållspersonal som ska hålla stadskärnan ren, snöfri och framkomlig. Därför startar nu Piteå kommun höstens utsortering av cyklar som står felparkerade eller är övergivna i centrum.

Visa mer