Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Resultatet från servicemätning är värdefullt i arbetet för ett förbättrat företagsklimat i Piteå.   Foto: Getty Images

Goda resultat för Piteå kommun i servicemätningen Insikt

Under 2021 deltar Piteå kommun i servicemätningen Löpande Insikt. Fokus ligger på att mäta företagens upplevelse av vår service i ärenden som rör bygglov, miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroller. I delrapporten av undersökningen visar Piteå kommun goda resultat inom samtliga områden.

Pressinbjudan: Positiv delrapport i servicemätningen Insikt

Under 2021 deltar Piteå kommun i servicemätningen Insikt. Fokus ligger på att mäta företagens upplevelse av vår service i ärenden som rör bygglov, miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroller. Välkommen till en pressträff på Stadsporten torsdag 30 september kl. 10 där vi berättar om resultatet i delrapporten.

1 oktober förändras hastighetsgränserna i Öjebyn.         Foto: Maria Fäldt

Öjebyn får nya hastighetsgränser

Piteå kommun utökar området för nya hastighetsgränser. Från och med 1 oktober ändras hastighetsgränserna i Öjebyn. Hastighetsgränserna 40 och 60 km/h ersätter de tidigare hastighetsgränserna 50 och 70 km/h.

Seniorvecka med föreläsningar, rörelse och underhållning

Seniorvecka med föreläsningar, rörelse och underhållning

Mellan 28 september och 1 oktober bjuder Piteå kommun alla seniorer på en Seniorvecka med olika aktiviteter. Kommunens seniororganisationer har utarbetat ett varierat program som innehåller inspiration inom många olika områden.

Foto: Ahlsell

Jämställdhetssatsning: Nya arbetskläder till personal som arbetar inom äldreomsorgen

Nu är de här! Socialtjänsten delar ut efterlängtade jackor och skor till personal som arbetar i hemtjänst och hemsjukvård och arbetsskor till personalen på särskilt boende för äldre. Jackorna finns i funktionella modeller som ska vara lätta att ta av och på, att röra sig i och att sitta med i bil. Jackor väljs var tredje år, skor varje år.

Piteå 400 år uppmärksammas i kreativt arbete under 2021 i förskolorna runt om i kommunen.

Pressinbjudan - marknader och utställningar vid fyra olika förskolor i Piteå kommun

Pressinbjudan
Piteå 400 år uppmärksammas i kreativt arbete under 2021 i förskolorna runt om i kommunen. Under veckan genomförs marknader och utställningar vid fyra olika förskolor. Receptböcker med lokala recept som barnen skrivit och illustrerat säljs. Utställningar som visar vad barn och pedagoger arbetat med samt bildspel.
Tisdag 28 september kl. 14.00 – 16.00
Jävre förskola  Blåsmar

Snart förvandlas det gamla p-däcket till 48 bostadsrätter, verksamhetslokaler och umgängesytor.  Illustration: Nordmark & Nordmark

Den traditionella trästaden möter nutida arkitektur i stadsutvecklingsprojektet Löjan

Det blir Riksbyggen, NCC och Nordmark & Nordmark som fått uppdraget att omvandla det gamla p-däcket till ett attraktivt bostadskvarter mitt i centrala Piteå. Det blir en mix av bostäder, verksamhetslokaler och umgängesytor. Arbetet med detaljplan startar efter årsskiftet och kvarteret beräknas vara inflyttningsklart i slutet av 2026.

Piteå visade sig från sin soliga sida när vi idag söndag den 26 september fick kungligt besök för att uppmärksamma att Piteå firar 400 år 2021.

Kungligt besök vid Piteås 400-årsjubileum

Piteå visade sig från sin soliga sida när vi idag söndag den 26 september fick kungligt besök för att uppmärksamma att Piteå firar 400 år 2021.

Pressinbjudan: Nya arbetskläder till personal i äldreomsorgen

Pressinbjudan: Nya arbetskläder till personal i äldreomsorgen

Socialtjänsten delar ut efterlängtade jackor och skor till personal som arbetar i hemtjänst och hemsjukvård och arbetsskor till personalen på särskilt boende för äldre. Vi hälsar media välkommen att kika på de nya modellerna som i dagarna hämtas ut av personalen. På pressvisningen medverkar socialnämndens ordförande, socialchef och Kommunals ordförande tillika undersköterska i hemtjänsten.

Detta är en tidig visionsskiss, på måndag presenteras aktuella planer för kvarteret Löjan.   Illustration: White Architects

Pressinbjudan: Klart med exploatör för stadsbyggnadsprojektet Löjan

Nu står det klart att det är Riksbyggen, NCC och Nordmark & Nordmark som fått uppdraget att omvandla det gamla parkeringsdäcket till ett attraktivt område mitt i centrala Piteå. Måndag 27 september bjuder vi in till pressträff för att berätta mer om planerna.

Katarina Johansson och Linda Buska bjuder på fint värdskap åt Turistcenters besökare.       Foto: Sara Holm

Piteå Turistcenter nominerad i tävling om bästa värdskap

Besökare i Piteå känner sig välkomna till Piteå – åtminstone de som startar sitt besök i stan på Piteå Turistcenter. Så kan man tolka verksamhetens nominering till årets bästa värdskap inom besöksservice. ”Hedrande och kul”, tycker Katarina Johansson, turistcenteransvarig.

Frivilliga resursgruppen i Piteå (FRG) söker nu fler medlemmar. Foto: FRG Piteå

FRG Piteå söker resurspersoner

Frivilligorganisationen FRG har under pandemin fått flera uppdrag via både Piteå kommun och Region Norrbotten. Det finns ett behov av att vara fler och under hösten kommer det därför att startas upp rekrytering och utbildning av fler resurspersoner.

Visa mer