Gå direkt till innehåll
Seniorvecka med föreläsningar, rörelse och underhållning

Pressmeddelande -

Seniorvecka med föreläsningar, rörelse och underhållning

Mellan 28 september och 1 oktober bjuder Piteå kommun alla seniorer på en Seniorvecka med olika aktiviteter. Kommunens seniororganisationer har utarbetat ett varierat program som innehåller inspiration inom många olika områden.

-Piteå kommun har en lång tradition av att arrangera en årlig seniorvecka med olika aktiviteter för pensionärer. Det som är riktigt roligt i år är att det kommunala pensionärsrådet planerat in veckans alla aktiviteter och vi tjänstepersoner har hjälpt till med anmälningslänkar och marknadsföring, säger Ewa Karlsson Sjölander, verksamhetsutvecklare, socialtjänsten, Piteå kommun.

Drop in på onsdagens arrangemang
Tisdagens föreläsningar med Charlotte Lindmark och Anders Nystedt är nästan fullsatta men på onsdag får fler personer plats i lokalen så det går bra att dyka upp utan anmälan. Under onsdagen delar Folktandvården med sig av goda tips och trix för seniortandvård och biblioteket berättar vad de kan stötta med när det gäller det digitala; datorer och telefoner.

-I och med att restriktionerna upphör på onsdag så har vi möjlighet att rymma fler personer så nu kör vi på Drop in på den här dagens evenemang, säger Christina Oscarsson, PRO Munksund, som har arbetat fram programmet tillsammans med en föreningskollega och två personer från SPF Häggen och Rönnen.

På torsdag är det aktivitetsdag med bowling och promenadslinga och på fredag avslutas veckan med underhållning på Lemon Tree.

-Vi märker att det finns ett behov av att träffas nu efter en lång pandemi. Många äldre har skött sig exemplariskt och varit isolerade en längre tid och längtar ut. Därför är det viktigt att få arrangera seniorveckan där människor kan mötas, få prata och vara sociala en stund, säger Christina Oscarsson.

Alla aktiviteterna är kostnadsfria för deltagarna under veckan men anmälan krävs för alla evenemang utom onsdagens då Drop in gäller.

Kontaktpersoner:
Ewa Karlsson Sjölander
Verksamhetsutvecklare, Socialtjänsten
Telefon: 0911-69 65 78 alt. 070-696 13 46

Christina Oscarsson
Senior, PRO Munksund
Telefon: 070-362 89 25

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se