Gå direkt till innehåll
Detta är en tidig visionsskiss, på måndag presenteras aktuella planer för kvarteret Löjan.   Illustration: White Architects
Detta är en tidig visionsskiss, på måndag presenteras aktuella planer för kvarteret Löjan. Illustration: White Architects

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Klart med exploatör för stadsbyggnadsprojektet Löjan

Nu står det klart att det är Riksbyggen, NCC och Nordmark & Nordmark som fått uppdraget att omvandla det gamla parkeringsdäcket till ett attraktivt område mitt i centrala Piteå. Måndag 27 september bjuder vi in till pressträff för att berätta mer om planerna.

Enligt den utökade intresseförfrågan som gick ut i våras så är grundtanken för kvarteret Löjan ex mix av bostäder, verksamhetslokaler och umgängesytor. Här ska också skapas en torgmiljö som väntas bli en levande offentlig plats för möten, aktiviteter och evenemang och ska knyta an till sittgradängerna på parkeringshuset Stadsberget.

Visionen är att skapa attraktiva bostäder som samtidigt skapar förutsättningar för Piteås fortsatta utveckling. Kvarteret ska vara ett gott exempel på ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhällsbyggande.

Välkommen till pressträff där vi berätta mer om det spännande projektet – ett viktigt bidrag till morgondagens Piteå.

Dag och tid: Måndag 27 september kl. 10.30
Plats: Löjan i anslutning till parkeringshuset Stadsberget
Medverkande: Jessica Nilsson, projektledare, Florian Steiner, stadsarkitekt, kommunalråden Anders Lundkvist och Helena Stenberg samt representanter från exploatören - Riksbyggen, NCC och Nordmark & Nordmark.

Kontakt
Jessica Nilsson, projektledare, telefon 0911-69 61 81, e-post jessica.nilsson@pitea.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll