Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Piteå appen upphör

Piteå appen upphör

Piteå appen upphör att fungera i december månad. Anledningen är att appen blivit föråldrat och inte uppfyller inte de nya lagkrav om tillgänglighet som gäller för appar från juni 2021. Pitea.se är kommunens huvudkanal och det är den vi satsar på. Pitea.se är idag både responsiv - det vill säga känner av vilken skärmstorlek som används och anpassar sig därefter- och uppfyller tillgänglighetskraven.

Karin Ceder förskollärare, Birgitta Häggbom Tuveborg bitr. rektor, Monica Thelin rektor, Erika Bergstedt förskollärare och Maria Lundström förskollärare, Infjärdens förskoleområde. Foto Piteå kommun

Infjärdens förskoleområde tilldelas nytt europeiskt pris

Infjärdens förskoleområde i Piteå kommun är en av fyra skolor i Sverige som vunnit EU-kommissionens nya europeiska lärarpris för innovativ undervisning. Priset delas ut till lärare på förskolor, grundskolor och gymnasieskolor som har utvecklat undervisningen genom europeiska projekt inom programmet Erasmus+.

Den 26 september får Piteå kungligt besök av H.M. Konungen och H.M. Drottningen.

Kungligt besök vid Piteås 400-årsjubileum

Den 26 september får Piteå kungligt besök av H.M. Konungen och H.M. Drottningen för att uppmärksamma att Piteå firar 400 år 2021. Under 1619–1624 stiftades inte mindre än tio städer i landet, vilket gör perioden till en av de mest intensiva stadsgrundningsperioderna någonsin. Piteå fick sin stadsrättigheter 1621, samtidigt som Luleå. Kungaparet besöker därför båda städerna den 26 september.

Covidsmitta på särskilt boende för äldre

Covidsmitta på särskilt boende för äldre

Boende och personal på ett av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre har drabbats av covidsmitta. Det är fler än en person som testat positivt. Rutiner finns på plats och vihar isolerat avdelningen från de andra medan vi får hjälp att smittspåra. Berörda anhöriga kontaktas med det finns idag inget beslut på att stänga boendet helt för besök.

Foto: Getty Images

Städenhetens förändrade arbetssätt har lett till få smittade på jobbet

När pandemin startade i mars förra året identifierades städare snabbt som en av de mest utsatta yrkesgrupperna med stor risk att bli smittade i arbetet. På Piteå kommuns städenhet har personalen lyckats hålla smittspridningen i schack genom god följsamhet till Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner samt förändrade arbetssätt. Endast ett fåtal har blivit smittade på sin arbetsplats.

Dialog och rekrytering i fokus när socialtjänsten rustar sig för framtiden

Dialog och rekrytering i fokus när socialtjänsten rustar sig för framtiden

Socialtjänsten inleder medarbetardialog för att fånga upp goda idéer och lösningar på hur personalstabilitet ska främjas i arbetslagen och hur behovet av timvikarier ska minska. Samtidigt planeras en långsiktig rekrytering med siktet inställt på 100 nya tillsvidaretjänster inom framför allt vård- och omsorgsverksamheten.

Förbipasserande bjöds på fika under invigningen av den nya gång- och cykelvägen. Foto: Eva Wikström, Piteå kommun

Ny gång- och cykelväg invigd

Under torsdagen firades Piteå kommun tillsammans med förbipasserande att ombyggnationen av den nya gång- och cykelvägen längs med Sundsgatan är klar, en länk som har saknas i gång- och cykelvägnätet. Arbetet med att bygga ut gång- och cykelvägnätet är en del i målet mot att vara en attraktiv och uthållig kommun och att få flera pitebor att använda gång och cykel som transportmedel.

Kulturarvsdagen firas på Sjulnäs garveri söndag den 12 september. Foto: Föreningen Sjulnäs garveri

Kulturarvsdagen 2021 firas i Sjulnäs

Kulturarvsdagen firas årligen i hela Europa den andra söndagen i september. Årets tema är Kulturarv för alla och i Piteå firas dagen på Sjulnäs garveri den 12 september mellan klockan 11 och 15.

Tidig visionsskiss över det nya bostadskvarteret.         Illustration: Sweco Architects

Positivt beslut för nytt centralt bostadskvarter

Nu ska ett nytt centralt bostadsområde skapas i kvarteret Rönnen, där Norrmalmskolan finns idag. Den nya detaljplanen som Samhällsbyggnadsnämnden godkände i veckan skapar förutsättningar för nybyggnation, som ska kunna inrymma såväl bostäder som service, kontor och annan verksamhet i kvarteret.

Välkommen till invigning lördag 11 september!

Pressinbjudan - Invigning av Strömnäsbackens förskola

Välkommen till invigning av Strömnäsbackens förskola! Invigningen inleds med tal och dansuppvisning. Förskolans lokaler och utemiljöer är genomtänkta in i minsta detalj, både utifrån hållbarhet, barnens och verksamhetens behov.

Visa mer