Gå direkt till innehåll

Ämnen: Äldreomsorg

Fastighets- och servicenämnden vill minska effekten av prisökningen på äldres mat nästa år

Fastighets- och servicenämnden vill minska effekten av prisökningen på äldres mat nästa år

En enig Fastighets- och servicenämnd fattade igår beslut om att mildra effekterna av de kraftiga prisökningarna på livsmedel och drivmedel som i sin tur påverkar priset på matabonnemang för äldre. Idag ligger månadsavgiften för den enskilde mellan 93–96% av den faktiska kostnaden. Fastighets- och servicenämnden föreslår nu en tillfällig reducering kostnadstäckningsgraden till 90%.

Silviahemmets certifieringssymbol som får användas av de enheter som har fått ett giltigt certifikat. Certifikatet förnyas vart tredje år.

Pressinbjudan - Silviahemscertifiering av Munkberga, särskilt boende för äldre i Piteå kommun

Varmt välkommen till ceremonin då Munkberga, ett av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre, får motta Silviahemscertifieringen. En Silviahemscertifierad arbetsplats innebär att alla medarbetare vid en vård- och omsorgsenhet har fått en grundutbildning i demenskunskap. Stiftelsen Silviahemmet grundades 1996 på initiativ av H.M. Drottningen som sedan dess är stiftelsens ordförande.

Foto: Getty Images

Bostad först – ny modell för att motverka hemlöshet utreds i Piteå kommun

Hemlöshet är ett samhällsproblem som förekommer både globalt och i Piteå. Socialnämnden beslutande under dagens sammanträde att ge förvaltningen i uppdrag att fortsätta utreda förutsättningarna för att införa Bostad först ur ett socialtjänst perspektiv i Piteå kommun. Modellen innebär att man arbetar med att erbjuda en egen bostad först, inte som slutmål, parallellt med andra stödinsatser.

Visa mer