Gå direkt till innehåll

Ämnen: Arbetsmiljö

Erica Lövgren, projektledare för Erasmus+ projektet Building Health Norrby är en av fyra vinnare av det europeiska priset Innovative Teaching Award

Norrbyskolan i Piteå vinner europeiskt pris för hälsoprojekt

Norrbyskolan i Piteå har vunnit European Innovative Teaching Award för sitt Erasmus+-projekt "Building Health Norrby", som förbättrat elevernas och personalens hälsa. Utmärkelsen erkänner deras engagemang och framgångar i att öka välmående och samhörighet i skolan.

Klartecken för ny modern gruppbostad

Piteå kommun har ett stort behov av fler gruppbostäder och vill därför bygga ett nytt boende, intill det befintliga gruppboendet på Videvägen i Munksund. Vid senaste mötet i kommunfullmäktige beslutades om strategisk plan för 2025–2027 och budget för 2025, där är det nya boendet en av satsningarna. Bygglovet beviljades på samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i juni.

Sven-Gösta Pettersson, socialnämndens ordförande, Ewa Karlsson Sjölander, verksamhetsutvecklare, och Eva Börjesson Öman, socialchef, var alla nöjda med mässdagarna. Foto: Helene Markström

Framtidens socialtjänst i fokus under årets kvalitetsmässa

I veckan har Socialtjänsten genomfört sin kvalitetsmässa på Studio Acusticum under två dagar. Mässan genomförs vartannat år och innehåller ett fullspäckat program med föreläsningar och utställare. Här får socialtjänstens personal möjlighet att träffas, dela kunskap och inspireras av varandras verksamheter. Syftet med mässan är att främja utveckling genom att uppmärksamma förebilder och goda idéer.

Åsa Berg är en av 100 medarbetare som arbetar på Städenheten i Piteå kommun. Foto: Anders Westergren

Ökad kundnöjdhet och en tredje plats för Piteå kommuns städenhet

Under hösten 2023 har avdelning Städ i Piteå kommun genomfört en NKI-undersökning (Nöjd Kund Index) för att utvärdera och förbättra kvaliteten på kommunens städtjänster. Resultaten visar en ökning från index 84 till 86 vilket indikerar en hög kundnöjdhet. I jämförelse med 42 andra kommuner placerar sig Piteå kommuns städverksamhet på en hedrande tredje plats.

Hälso- och sjukvårdschef Christer Grahn, arbetsterapeut och rehabenhetens första chef Carina Larsson, hälso- och sjukvårdshandläggare och hemsjukvårdens första enhetschef Elisabeth Johansson och nuvarande enhetschef Sara Hedkvist.

Piteå kommuns hemsjukvård firar tio år!

I snålblåst, men med värmande brasor och en skön, varm känsla personalen emellan har Piteås hemsjukvård nu firat tio år i kommunal regi. Under gårdagen berättade hemsjukvårdens första enhetschef Elisabeth Johansson om en intensiv uppstartsperiod när vården skulle övertas från landstinget på kort tid. Då följde 373 patienter med, idag är 430 personer inskrivna i Piteå kommuns hemsjukvård.

Här blir den nya, tillfälliga huvudentrén från och med 3 oktober. Foto: Helene Markström

Stadshuset renoveras – Piteå kommun flyttar huvudentrén i oktober

Renoveringen av Stadshuset i Piteå fortsätter. Den 3-4 oktober flyttar huvudentrén och Medborgarservice till sin tillfälliga placering mellan flygel B och C. Skyltar ska sättas upp på parkeringen för att guida besökare rätt. Inga mötesrum är tillgängliga i flygel A under renoveringsarbetet, det gäller även Sessionssalen. Renoveringen planeras pågå fram till årsskiftet 2023/2024.

Välkommen till drop in om bygglov, små avlopp och värmepumpar i vår!                   Foto: Getty Images

Drop in om byggfrågor ger bättre service till pitebor

Våren är en intensiv tid för dig som planerar för sommarens byggprojekt. Under våren erbjuder vi drop in på Stadsporten om bygglov, små avlopp och värmepumpar. På plats finns bygglovshandläggare och miljöinspektör för att ge service och svara på dina frågor. Välkommen!

Foto: Ahlsell

Jämställdhetssatsning: Nya arbetskläder till personal som arbetar inom äldreomsorgen

Nu är de här! Socialtjänsten delar ut efterlängtade jackor och skor till personal som arbetar i hemtjänst och hemsjukvård och arbetsskor till personalen på särskilt boende för äldre. Jackorna finns i funktionella modeller som ska vara lätta att ta av och på, att röra sig i och att sitta med i bil. Jackor väljs var tredje år, skor varje år.

Pressinbjudan: Nya arbetskläder till personal i äldreomsorgen

Pressinbjudan: Nya arbetskläder till personal i äldreomsorgen

Socialtjänsten delar ut efterlängtade jackor och skor till personal som arbetar i hemtjänst och hemsjukvård och arbetsskor till personalen på särskilt boende för äldre. Vi hälsar media välkommen att kika på de nya modellerna som i dagarna hämtas ut av personalen. På pressvisningen medverkar socialnämndens ordförande, socialchef och Kommunals ordförande tillika undersköterska i hemtjänsten.

Margareta Lundgren, avdelningschef tog emot priset för städenheten

​Städenheten på Piteå kommun är Norrbottens friskaste företag – kan bli Sveriges Friskaste Företag

Städenheten vid Piteå kommun är Norrbottens läns friskaste företag och går nu vidare som en av sju nominerade i landet till att vinna utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2019. Priset, som i år delas ut för tredje året i rad, går till det företag som lyckats bäst med att skapa en sund arbetsplats där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet.

Vi är varandras arbetsmiljö och behöver bli påminda om på vilket sätt var och en kan bidra till ett gott klimat på arbetsplatsen. Arbetsgivaren har naturligtvis huvudansvaret, men är beroende av att alla bidrar, säger personalchef Ewa Degerman.

Piteå kommun satsar stort på arbetsmiljöutbildning

En bra arbetsmiljö och ett väl utvecklat systematiskt arbetsmiljöarbete är viktigt för en attraktiv och ansvarsfull arbetsgivare. Piteå kommun har beslutat att alla chefer och skyddsombud ska som grund för sitt arbetsmiljöarbete, genomgå Suntarbetslivs utbildning.

Foto: Scandinav

Arbetskläder till vårdpersonal 2016

Under decembermånad finns möjlighet att handla arbetskläder i form av fritids- och gångkläder för vårdpersonal inom äldreomsorgen i Piteå kommun till en summa på högst 700 kr inklusive moms. Det gäller tillsvidareanställd personal och de som har LAS-företräde 1 januari 2016 och är i tjänst. Upphandlingen om ett engångsbidrag till klädinköp vanns av Fronta.