Gå direkt till innehåll
Städarnas dag har uppmärksammats i Sverige sedan 2016. Foto: Getty Images
Städarnas dag har uppmärksammats i Sverige sedan 2016. Foto: Getty Images

Nyhet -

Vi uppmärksammar Städarnas dag med extra fokus på städvänlighet

Idag, måndag 4 december, uppmärksammar vi Städarnas dag och uppmanar till städvänlighet. Det finns många sätt du kan underlätta för dina kollegor att städa de lokaler du arbetar i.

Städarnas dag har uppmärksammats i Sverige sedan 2016 och infaller alltid den första måndagen i december. Dagen har sitt ursprung i Los Angeles där en fredlig demonstration som genomfördes av städare och sympatisörer möttes av polisvåld. Detta skedde år 1990, därefter infördes The International Justice Day for Cleaners i USA.

Vår svenska motsvarighet kallas Städarnas dag. Dagen syftar till att uppmärksamma alla städare för deras fantastiska arbete och engagemang. Målet är att höja statusen för städbranschen och respekten för alla som städar Sveriges arbetsplatser, skolor, sjukhus och hem.

Hur städvänlig är du?

-Hos oss på Piteå kommuns städenhet arbetar vi dagligen med uppdraget att säkerställa en ren och trivsam inomhusmiljö samt bidra till minskad smittspridning. Men alla medarbetare kan bidra, säger Anna Richardsson, avdelningschef städenheten, Fastighets- och serviceförvaltningen och fortsätter:

-Vi är varandras arbetsmiljö och alla kan underlätta städning genom några enkla åtgärder. Ta del av våra tips på städvänlighet genom att klicka på länken nedan och var gärna lite extra trevlig mot din städare idag!

Städvänlighetskollen - enkla åtgärder som underlättar städning

Kontaktperson

Anna Richardsson
Avdelningschef
Städenheten
Fastighets- och serviceförvaltningen
Telefon: 0911-69 61 53

Ämnen

Kategorier

Regioner