Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Illustration från Kungliga biblioteket.

Piteå kommun bjuder in till öppet möte för nationella minoriteter

Piteå kommun bjuder in medlemmar av nationella minoriteter till ett öppet möte den 23 oktober 2024. Syftet är att diskutera frågor som berör minoriteter, samla åsikter och behov samt stärka minoritetsrättigheterna. Ingen anmälan krävs. Välkomna!

Rekryteringsgruppen föreslår Yvette Axelsson till ny kommunchef.

Yvette Axelsson föreslås bli Piteå kommuns nya kommunchef

Nu är rekryteringsarbetet klart. Yvette Axelsson föreslås bli Piteå kommuns nya kommunchef. Hon bor idag i Gävle och har lång erfarenhet av att arbeta med kommunal förvaltning, bland annat som kommunchef i Tierps kommun. Formellt beslut fattas av kommunstyrelsen 7 oktober.

Fotoutställningen Allas lika värde har kopplingar till Glada Hudiks nya film "Det kunde varit vi".         Foto: Björn Tjärnberg

9 bilder, 9 pitebor och nio viktiga berättelser: Välkomna till årets varmaste fotoutställning

Inför premiären av Glada Hudiks nya film "det kunde varit vi" tar nio starka pitebor plats i centrala Piteå. Personer som vanligtvis inte får ta plats och som historiskt gömdes undan på institutioner. Nu ger vi dem en plats att synas och låter deras berättelser höras. Välkommen till invigning av fotoutställningen Allas Lika Värde 7 oktober kl. 11.30-13.00 vid Stadsberget.

Maria Karlsson, Piteå kommun, Marie Wennberg, Svenska kyrkan, Hanna Modig, Strömbackaskolan, Terese Lindbäck, Svenska kyrkan, och Ann-Catrin Gustafsson, Piteå kommun, ingår alla i arrangörsgruppen. Foto: Anders Sandlund/Piteå församling

Stark lokal förankring i årets "Tillsammans för psykisk hälsa"

"Tillsammans för psykisk hälsa" - 30 september-4 oktober - är en temavecka som görs i samarbete mellan Piteå kommun, Region Norrbotten, Sensus och Svenska kyrkan. Tillsammans vill vi öka kunskap, krossa fördomar och skapa en positiv attityd kring en lång rad frågor kopplade till psykisk hälsa. I år är det ett större program än vanligt och den lokala förankringen är stark.

Foto: Getty

Fem byar i Piteå kommun får nya hastighetsgränser

Piteå kommuns arbete med att se över nya hastighetsgränser har nu nått Sjulsmark, Böle, Roknäs, Sjulnäs och Svensbyn. Från och med 1 oktober ändras hastighetsgränserna i dessa byar, där 40 kilometer i timmen kommer att dominera och ersätter främst 50 kilometer i timmen.

Pressinbjudan - Livskunskap på schemat för 60 elever i årskurs 9

Eleverna i årskurs 9 från Christinaskolan deltar på en föreläsning i Sessionssalen fredagen den 27 september kl 14.15-15.15. Det är konsumentrådgivare Ida Ljungwe som kommer att föreläsa om ”Livskunskap”. Hon kommer bland annat att berätta om konsumenträtt, öppet köp, bytesrätt samt berätta om vad en kronofogde gör. Föreläsningen är en del av elevernas studier i ämnet hemkunskap.

Foto: Maria Fäldt

Det ska bli enklare att driva företag i Piteå

Piteå kommun strävar efter att förbättra företagsklimatet och göra det enklare att driva företag. Trots en blygsam förbättring i Svenskt Näringslivs ranking är dialog och samarbete med näringslivet centralt för framgång. Visionen är att bli Sveriges bästa plats att bo på.

ohan Nilsson, PiteEnergi, Fredrik Bellander, Pireva, Erik Sandström, NCC och Micael Kemi, Piteå kommun. Foto: Hanna Wimander

Pitholmshöjden ska växa fram genom samverkansprojekt

Piteå kommun tillsammans med Pireva, PiteEnergi och NCC startar ett nytt kapitel i Piteås stadsutveckling. Genom ett stort samverkansprojekt tas gemensamma steg mot att utveckla Pitholmshöjden – ett nytt bostadsområde öster om stan.

Ny leverantör av taxitjänster för Piteå kommun

Från och med 1 januari 2025 är det Älvsby Taxi som kommer att sköta skolskjutsar, flygtaxi, vanlig taxi samt budtransporter för Piteå kommun. Sammanlagt har upphandlingen handlat om tjänster för cirka 14 miljoner kronor per år under perioden 2025-2028.

Alice, en av eleverna på transportinriktningen vid Strömbackaskolan i Piteå.

Strömbackaskolan nominerad till Årets transportskola

Strömbackaskolan har som en av åtta skolor i landet blivit nominerade till Årets transportskola. Det är Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd (TYA) som årligen delar ut ett pris för att uppmuntra de transportutbildningar som utmärker sig lite extra.

Visa mer