Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Erica Lövgren, projektledare för Erasmus+ projektet Building Health Norrby är en av fyra vinnare av det europeiska priset Innovative Teaching Award

Norrbyskolan i Piteå vinner europeiskt pris för hälsoprojekt

Norrbyskolan i Piteå har vunnit European Innovative Teaching Award för sitt Erasmus+-projekt "Building Health Norrby", som förbättrat elevernas och personalens hälsa. Utmärkelsen erkänner deras engagemang och framgångar i att öka välmående och samhörighet i skolan.

Samtalsklimatet i politiken är temat på en workshop med fullmäktiges ledamöter.      Foto: Maria Fäldt

Workshop för kommunfullmäktige om samtalstonen i politiken

Den 16 september genomför Sveriges kommuner och regioner (SKR) en workshop med samtliga 51 ledamöter i Piteå kommuns kommunfullmäktige. Temat är samtalsklimat i politiken och syftet är att förbättra det allmänna samtals- och debattklimatet samt att inspirera alla ledamöter att bidra till bra och konstruktiva samtal – mellan förtroendevalda, med media och i dialogen med piteborna.

Med gemensamma krafter lyckades Sparbanken Anna Boström och Bun-ordföranden Anton Li Nilsson klippa bandet och officiellt inviga hinderbanan.   Foto: Gunnel Ekman

Glädjefylld invigning av Piteås nya hinderbana

Invigningen under lördagen av Piteå OCR Park, den nya hinderbanan vid Strömbacka strand, blev en folkfest i ordets rätta bemärkelse. Massor av barn i alla åldrar sprang, klättrade och klängde på den roliga banan – och fick sig lite träning utan att de ens märkte det, som initiativtagaren Kajsa Askenryd uttryckte saken.

Klimat- och mobilitetsvecka under vecka 38!

Klimat- och mobilitetsvecka under vecka 38!

13–22 september är det Klimat- och mobilitetsveckan i Piteå! Mobilitetsveckan har som syfte att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och Klimatveckan handlar om att sprida information och kunskap om hållbar utveckling. Piteå kommun kommer under veckan bland annat erbjuda avgiftsfria resor med Piteå Stadsbuss, så ta chansen och prova åka buss!

Naturkartan är en digital natur- och friluftsguide som gör det enkelt att hitta information och inspiration till friluftsliv.  Foto: PIteå kommun

Piteå kommun ansluter till Naturkartan för att inspirera till ett rikare friluftsliv

Vid senaste sammanträdet beslutade kultur- och fritidsnämnden att Piteå kommun ska ansluta sig till Naturkartan, en digital natur- och friluftsguide som gör det enklare att upptäcka och ta del av Piteås natur- och friluftsmöjligheter. Piteå kommun har tecknat avtal och kommer lansera delar av sitt friluftsutbud under oktober.

Initiativtagaren till den nya hinderbanan, Kajsa Askenryd, ser fram emot invigningen 14 september.

Pressinbjudan: Invigning Piteå OCR Park

Välkommen till invigningen av Piteås häftigaste hinderbana – Piteå OCR Park. Dagen bjuder bland annat på bandklippning, barntävling med medaljer samt prova-på-träning. Elever från Strömbackaskolan finns på plats för att hjälpa till och visa teknik. Vi bjuder på snacks, godis och dricka.

Kommunens ledande politiker Kata Nilsson (S), Patric Lundström (S) och Anton Li Nilsson (C) hoppas på stort deltagande i dialogen.

Nu ska Vision 2050 konkretiseras. Var med och påverka!

Nu vill vi veta vad du tycker. Vad behöver Piteå för att du ska ha mer kul? För att det ska vara enkelt att vara företagare och för att du ska känna dig trygg och uppskattad? Vad ska vi göra för att skapa fler fina bostadsmiljöer? Det är några av frågorna som vi vill ställa till dig som pitebo. Var med och tyck till – du kan påverka Piteås framtid! Dialogen pågår till 30 september.

Delårsrapportering och budgetuppföljning under höstens första Socialnämnd

Under dagens Socialnämnd behandlades delårsrapporten som lyfte både den största utmaningen med bemanning och kompetensförsörjning men också de utbildningsinsatser som görs och de lyckade samverkansprojekt som drivs på olika nivåer. Budgetuppföljningen till och med augusti månad visar ett underskott på -30,7 mkr. Helårsprognosen förbättras till -48,6 mkr.

Annelie Dorsell Svensson från Linköping har arbetat som vikarie i hemtjänsten i sommar. Här tillsammans med Eva Börjesson Öman, socialchef, Piteå kommun. Foto: Helene Markström

Sommarjobb i norr – en lyckad satsning för Piteå

I år har Piteå kommun testat en ny rekryteringsmetod tillsammans med Arbetsförmedlingen för att klara socialtjänstens bemanning under sommaren - en metod som fungerat mycket bra. Totalt har 27 personer erbjudits arbete och sommarjobbat i socialtjänstens verksamheter. Sju av dessa blir kvar i Piteå och fyra har fått jobb i andra kommuner i länet.

Visa mer