Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Stolta innovatörer, från vänster: Oliver Notelid, Kajsa Lundström, Leo Farrokhi och William Persson.

Strömbackaelever i riksfinal i Svenska gymnasiemästerskapen för innovatörer

Förra veckan deltog Strömbackaeleverna Leo Farrokhi, William Persson, Kajsa Lundberg och Oliver Notelid i riksfinalen av innovationstävlingen Blixtlåset med sina produkter "Medivibe" och "Infotag".Tävlingen genomfördes torsdag 11 april på Nacka gymnasium och nu är Strömbckaeleverna hemma igen en erfarenhet rikare.

Det är viktigt att tvätta bilen på rätt sätt för att skydda vår natur. Foto: Canva

Du tvättar väl bilen på rätt sätt?

Att tvätta bilen på gatan eller uppfarten kan verka bekvämt, men det leder till allvarliga konsekvenser för våra vattendrag, sjöar och hav. Nu närmar sig den årliga biltvättarhelgen – som ska få fler hemmatvättare att göra rätt.

Mötesplatsen Zenit på Strömbacka är en del i projektet Samhällsvinsten.  Foto: Piteå kommun

Framgångsrik samverka för Piteås unga

Öppna sporthallar, disco och kvällsaktiviteter på helgerna. Även samarbete med fritidsgården Malmgatan 5. Det är resultat för projektet Samhällsvinsten – en satsning initierad av Piteå IF och där Piteå kommun är finansiärer tillsammans med PiteEnergi, Sparbanken Nord, Wibax och Smurfit Kappa. Projektet lever vidare och i slutet av april tar kommunstyrelsen beslut om fortsatt delfinansiering.

Sven-Gösta Pettersson, socialnämndens ordförande, Ewa Karlsson Sjölander, verksamhetsutvecklare, och Eva Börjesson Öman, socialchef, var alla nöjda med mässdagarna. Foto: Helene Markström

Framtidens socialtjänst i fokus under årets kvalitetsmässa

I veckan har Socialtjänsten genomfört sin kvalitetsmässa på Studio Acusticum under två dagar. Mässan genomförs vartannat år och innehåller ett fullspäckat program med föreläsningar och utställare. Här får socialtjänstens personal möjlighet att träffas, dela kunskap och inspireras av varandras verksamheter. Syftet med mässan är att främja utveckling genom att uppmärksamma förebilder och goda idéer.

Marie Lindgren Berglund blir Piteå kommuns nya kommunikationschef.   Foto: Jacob Gabrielsson

Marie Lindgren Berglund blir ny kommunikationschef på Piteå kommun

Det är nu klart att det blir Marie Lindgren Berglund som blir Piteå kommuns nya kommunikationschef. "Jag är väldigt glad över förtroendet. Piteå är en fantastisk stad och det känns bra och meningsfullt att få vara en del i förvaltningen och utvecklingen av kommunens arbete framåt", säger hon.

Lena Bäckström, Ulrika Bergmark, Susanne Westman, Lena Öhlund och Bodil Johansson - alla medförfattare till boken.

Forskningsprojekt resulterade i boken Undervisning i förskolan

Pedagoger och forskare samlades på Storstrand för boksläpp av boken ”Undervisning i förskolan”. Boken är ett resultat av forskningsprojektet ”Didaktisk utvecklingsdialog i förskolan”. Här har förskollärare och forskare runt om i Sverige samlat erfarenheter kring utmaningarna i undervisningen inom förskolan. Övriga deltagande kommuner och lärosäten deltog via länk.

PIKAB:s vd Daniel Fåhraeus återgår till idrotten, lämnar PIKAB.   Foto: Maria Fäldt

Daniel Fåhaeus lämnar som vd för PIKAB - blir ny klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey

Daniel Fåhraeus har under de tre senaste åren varit verkställande direktör för Piteå kommunföretag AB (PIKAB). Innan dess var han längdchef på Svenska Skidförbundet och det är möjligheten att återigen få arbeta nära idrotten som särskilt lockat. Till hösten tillträder han i sin nya roll som klubbdirektör för Skellefteå AIK Hockey.

Den avstängda delen av Västergatan öppnas upp för fordonstrafik i en körriktning – från Storgatan mot Sundsgatan. Foto: Piteå kommun

Västergatan öppnas upp och enkelriktas under byggperiod

Nu är rivningsarbetet klart på fastigheten Lekatten 15. Bygglovet är godkänt och snart är det dags för nästa fas – byggskedet. Under denna period öppnas den avstängda delen av Västergatan i en färdriktning genom enkelriktning.

Florian Steiner och Hannah Degerman från Piteå kommun gläds över att Rob och Marleen van Woerkens flyttar till Piteå i maj.  Foto: Piteå kommun

Medverkan på mässa i Holland ska attrahera fler att flytta hit

I helgen medverkade Piteå kommun vid en emigrationsmässa i Holland för andra året i rad. Ett flertal kommuner och aktörer i Norrbotten var tillsammans på plats, med syftet att få fler att flytta till Norrbotten. Sju av fjolårets mässdeltagare har redan bosatt sig i Piteå och fler är på väg. Nu hoppas kommunen att årets medverkan ska leda till ännu fler nya pitebor.

Andreas Lind lämnar sitt uppdrag som kommunchef.    Foto: Maria Fäldt

Andreas Lind lämnar uppdraget som kommunchef i Piteå

Piteås kommunchef Andreas Lind lämnar sitt uppdrag efter drygt tre år. Anledningen är majoritetsledningen vill ha ett förnyat ledarskap och parterna har därför enats om att gå skilda vägar.

Utställningen med barnens berättelser och självporträtt kommer att visas den 8-21 april på Piteå stadsbibliotek.

Framtiden tar form: Fjärdeklassare ställer ut på Piteå stadsbibliotek

Tillsammans med kommunens konstpedagog och barnbibliotekarier på Piteå stadsbibliotek har elever i årskurs 4 utforskat framtiden genom skrivande och konstnärligt skapande. På temat "Vad blir jag känd för när jag blir stor?" har eleverna fått möjlighet att fantisera fritt och uttrycka sig genom text och bild. De har resulterat i en utställning som ställs ut den 8-21 april på Piteå stadsbibliotek.

Bygglovet för Lekatten 15 är nu beviljat. Foto: Emelie Nyberg

Beviljat bygglov för Lekatten 15

En god dialog mellan Piteå kommun och BDB fastigheter gör att den reviderade ansökan om bygglov för Lekatten 15 har kunnat hanteras skyndsamt. Bygglovet är nu beviljat.

Visa mer