Gå direkt till innehåll
Marie Lindgren Berglund blir Piteå kommuns nya kommunikationschef.   Foto: Jacob Gabrielsson
Marie Lindgren Berglund blir Piteå kommuns nya kommunikationschef. Foto: Jacob Gabrielsson

Pressmeddelande -

Marie Lindgren Berglund blir ny kommunikationschef på Piteå kommun

Det är nu klart att det blir Marie Lindgren Berglund som blir Piteå kommuns nya kommunikationschef. ”Jag är väldigt glad över förtroendet från kommunledningen. Piteå är en fantastisk stad och det känns bra och meningsfullt att få vara en del av kommunens utveckling framåt", säger hon.

Marie Lindgren Berglund kommer att leda kommunikationsavdelningen som ingår i kommunledningsförvaltningen. Avdelningen ansvarar för att utveckla och utföra kommunens interna och externa kommunikation och marknadsföring samt specifika uppdrag för kommunens bolag.

Marie har en gedigen bakgrund i kommunikationsbranschen och kommer närmast från en tjänst som kommunikationsansvarig på Piteå Science Park. Innan dess var hon kommunikationsansvarig på Lindbäcks Bygg. Hon har tidigare under flertalet år arbetat i kommunen varav de sista fyra som informationschef med uppdraget att utveckla en central enhet för kommunikation och medborgarservice.

- Jag ser fram emot att efter några års frånvaro fortsätta utveckla kommunikationsavdelningens uppdrag tillsammans med de fina kollegorna på avdelningen och ute i förvaltningarna. Roligt också att komma in vid en tidpunkt när vi snart har en ny vision och nya strategier för den fortsatta utvecklingen av Piteå, säger Marie Lindgren Berglund.

- Vi sökte en kreativ kommunikationschef som vill vara med i arbetet mot kommunens uppsatta mål och att ta kommunikationen till nästa nivå, både till befintliga och nya kommuninvånare. Maries driv, bakgrund och erfarenhet inom kommunikation kommer bli ett utmärkt tillskott i kommunen, säger tf. kommunchef Leif Wikman.

    Marie Lindgren Berglund efterträder Jeanette Ögren Viklund som tillträtt en tjänst som kommunikationskonsult på Lyssnen Kommunikation i Luleå. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 juni.

    Ämnen

    Regioner


    Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

    www.pitea.se

    Kontakter

    Leif Wikman

    Leif Wikman

    tf Kommunchef 0911- 69 62 72 pitea.se