Gå direkt till innehåll
Den avstängda delen av Västergatan öppnas upp för fordonstrafik i en körriktning – från Storgatan mot Sundsgatan. Foto: Piteå kommun
Den avstängda delen av Västergatan öppnas upp för fordonstrafik i en körriktning – från Storgatan mot Sundsgatan. Foto: Piteå kommun

Pressmeddelande -

Västergatan öppnas upp och enkelriktas under byggperiod

Nu är rivningsarbetet klart på fastigheten Lekatten 15. Bygglovet är godkänt och snart är det dags för nästa fas – byggskedet. Under denna period öppnas den avstängda delen av Västergatan i en färdriktning genom enkelriktning.

Under rivningsarbetet av Lekatten 15 har Västergatan mellan Storgatan och Prästgårdsgatan varit helt avstängd. Inom kort öppnas gatan för fordonstrafik i en körriktning – från Storgatan mot Sundsgatan. Valet av färdriktning har gjorts för att underlätta för busstrafiken i centrum.

På Storgatan blir det inga förändringar under hela projekttiden. Det innebär att Storgatans vändplats för fordon kommer vara avstängd tills byggnationen är klar. Två parkeringsplatser påverkas av arbetsplatsområdet.

Enkelriktningen medför att linjesträckningen för Citylinjen inte längre berörs och bussen kan återigen köra sin normala sträckning.

För mer information, kontakta

Kjell Norberg, trafikingenjör

kjell.norberg@pitea.se

0911-697720

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se