Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Studera till legitimerad lärare i fritidshem samtidigt som du jobbar!

Arbetsintegrerad utbildning för lärare i fritidshem

Tack vare ett samarbete med Umeå universitet kan Piteå kommun nu erbjuda en utbildning där man studerar till legitimerad lärare i fritidshem samtidigt som man jobbar i skolan. Arbetsintegrerad lärarutbildning ger den som saknar lärarlegitimation möjligheten att utbilda sig och samtidigt ha tryggheten i en anställning.

Åsa Berg är en av 100 medarbetare som arbetar på Städenheten i Piteå kommun. Foto: Anders Westergren

Ökad kundnöjdhet och en tredje plats för Piteå kommuns städenhet

Under hösten 2023 har avdelning Städ i Piteå kommun genomfört en NKI-undersökning (Nöjd Kund Index) för att utvärdera och förbättra kvaliteten på kommunens städtjänster. Resultaten visar en ökning från index 84 till 86 vilket indikerar en hög kundnöjdhet. I jämförelse med 42 andra kommuner placerar sig Piteå kommuns städverksamhet på en hedrande tredje plats.

Förhoppningen är att fler ska upptäcka fördelarna med att ta bussen genom provåkningsperioden

Provåkningsperiod ska locka fler att åka buss

Piteå stadsbuss ger 100 Pitebor möjlighet att åka buss helt gratis under fyra veckor. Ta chansen och ansök nu – låt bilen vila och res med bussen till och från jobb, vänner och fritidsaktiviteter.

Torsdagens rekryteringseventet på Kaleido lockade många.   Foto Piteå kommun

Succé för nytt rekryteringsevent i Piteå

Det var ett stort intresse när några av Piteå kommuns stora arbetsgivare bjöd in till rekryteringsevent under torsdagen. Det var främst hemvändare som sökt sig till Kaleido, men också andra som var nyfikna på lediga tjänster och karriärmöjligheter i Piteå.

Kommunalrådet Kata Nilsson höll ett välkomsttal på franska vilket uppskattades stort av de franska gästerna.

De första chartergästerna har anlänt

På fredag kväll anlände de första chartergästerna till Piteå. Totalt 170 förväntansfulla fransmän välkomnades med glögg och pepparkakor. Under sin veckolånga vistelse kommer de att delta i en rad vinteraktiviteter, inklusive hundspann och norrskenssafari. Charterresorna förväntas gynna både besöksnäringen och handeln i Piteå.

Ekonomi i fokus under Socialnämndens sammanträde

Under dagens öppna sammanträde godkände Socialnämnden budgetuppföljningen som visar en avvikelse på -40,9 mkr till och med november månad. Nämnden fattade beslut om internbudget för 2024 och justerade riktlinjerna för myndighetsutövning och ekonomiskt bistånd. Ledamöterna fick också ta del av socialförvaltningens årliga uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Pedagogerna Anci Thyni och Patrik Larsson vid Myrans förskola i Öjebyn är jättenöjda med sina ellådcyklar, som enkelt och tryggt låter dem ta barnen på längre utflykter runt om i hela kommunen. Och barnen, ja de älskar det!

En helt ny värld öppnar sig för förskolan med elcyklar

Piteå kommun har avsatt pengar från en klimatpott för att köpa ellådcyklar till förskolorna. Detta gör det möjligt för förskolebarnen att göra utflykter till olika platser i kommunen och utöka deras upplevelser. Flera förskolor kommer att få dessa cyklar och rektorerna är glada över detta initiativ. Förskolebarnen är överlyckliga över möjligheten att cykla och upptäcka en ny värld.

Piteåföretag och Piteå kommun bjuder in till rekryteringsevent 28 december

Arbetsgivare i Piteå samlas i unikt rekryteringsevent

Flera arbetsgivare i Piteå arrangerar ett rekryteringsevent för hemvändare mitt under mellandagsrean. Låg arbetslöshet och behov av arbetskraft gör att arbetsgivare i Piteå söker efter kompetens. Eventet äger rum den 28 december och besökare får möjlighet att träffa olika företag och organisationer.

En del av projektgruppen Smart stad: Jessica Nilsson, Jörgen Andersson Strand, Andreas Lind, Daniel Eriksson, Per Westerberg, Kjell Lundholm, Johan Bäcklin.

Innovativ och hållbar stadsutveckling öster om stan – följ den via qr-kuben!

En pampig entréinstallation visar vägen in till blivande bostadsområdena Strömnäsbacken etapp 2 och Pitholmshöjden. Med sina 5,2 meter ska den upplysta qr-kuben i cortenstål sätta området på kartan – samtidigt som den också fungerar som en kanal där förbipasserande kan följa arbetet.

Visa mer