Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Just nu pågår en övning på Strömbackaskolan. Utryckningsfordon och statister vistas i området kring skolan och sjukhuset.

Övning med blåljus och skolpersonal den 8 december 2023

Just nu pågår en större övning på Strömbackaskolan i Piteå. Övningen omfattar personal från polis, ambulans, räddningstjänst, personal på skolan samt övergripande funktioner inom Piteå kommun. Allmänheten kommer inte att påverkas i någon större grad, inga större vägar kommer heller att spärras av men det kan förkomma en större mängd utryckningsfordon och personer kring skolan och sjukhuset.

Större sambandsövning i Piteå den 8:e december

Fredag 8 december genomförs en större sambandsövning som syftar till att förbättra kommunikationen mellan blåljusorganisationer, kommun, skola och övrig ledning/krisberedskap. Övningen kommer att påverka området runt en större byggnad i Piteå stad och allmänheten kan komma att påverkas av en större mängd utryckningsfordon. Inga större vägar kommer dock att spärras av.

Tyck till om Norrfjärdens framtida utveckling!

Tyck till om Norrfjärdens framtida utveckling!

Nu startar samrådet om utökat förslag till fördjupad översiktsplan för Norrfjärden. Den fördjupade översiktsplanen för Norrfjärden ska vara ett komplement till Översiktsplan 2030 och ska i stora drag illustrera hur vi vill att vårt framtida Norrfjärden ska se ut. Ta chansen att påverka utvecklingen du med!

Årets kulturpristagare och stipendiater inom idrott och kultur samlades på Kaleido för prisutdelning. Isak Lundbergs mamma tog emot priset i hans ställe.

Amanda Mendiant vinner årets kulturpris

Piteå kommun delade under tisdagen ut sitt kulturpris och ett flertal stipendier inom kultur och idrott. Bland stipendiaterna finns både idrotts- och kulturutövare. Det prestigefyllda kulturpriset tilldelades konstnären Amanda Mendiant.

Solander Ring - det vinnande bidraget i arkitekttävlingen Europan

Solander Ring vinnare i arkitekttävlingen Europan

Nu står det klart att Solander Ring är det vinnande förslag i den internationella arkitekttävlingen Europan 17 | Living cities. Den internationella jury som bedömt bidragen har också utsett ett andra pris och en hedersomnämnande. Nu ska förslagen bearbetas i en workshop för att se hur de kreativa bidragen kan användas i utvecklingen av Piteå.

Förbättrad årsprognos och redovisning av kvalitetsrapport Personal 22/23

Under Barn- och utbildningsnämndens sammanträde tog nämnden del av budgetuppföljningen som visar på en avvikelse om -10,6 miljoner till och med oktober. På helåret har prognosen förbättrats med 1,1 miljoner. Nämnden fick även ta del av en kvalitetsrapport för personal inom utbildningsförvaltningen.

Dialog i näringslivsrådet        Foto: Piteå kommun

Dialog om Vision 2050 väckte stort engagemang

Dialogen om Vision 2050 är avslutad och sammanlagt har ca 1100 personer deltagit. Ett stort tack till dig som delat med dig av dina synpunkter och idéer kring Vision 2050 och hur vi gemensamt ska skapa det Piteå vi vill lämna efter oss till nästa generation. Arbetet fortgår med bearbetning av resultatet från dialogen, innan förslag till vision och strategier ska formuleras.

Snart blir det ännu lättare att återvinna nära bostaden.                    Foto: Anders Westergren

Förpackningsinsamling förenklas. Kommunstyrelsen stöttar Pirevas förslag om sopkärl med två fack.

Vid tisdagens kommunstyrelsemöte fick Pirevas förslag om införandet av sopkärl med två fack stöd, när fastighetsnära insamling övergår till kommunerna vid årsskiftet. Vidare antog mötet en avsiktsförklaring med fokus på jämställdhet i den nyindustrialisering och samhällsomvandling som sker samt fortsatt satsning på insatser för individer som står långt från arbetsmarknaden.

Visa mer