Gå direkt till innehåll
Torsdagens rekryteringseventet på Kaleido lockade många.   Foto Piteå kommun
Torsdagens rekryteringseventet på Kaleido lockade många. Foto Piteå kommun

Nyhet -

Succé för nytt rekryteringsevent i Piteå

Det var ett stort intresse när några av Piteå kommuns stora arbetsgivare bjöd in till rekryteringsevent under torsdagen. Det var främst hemvändare som sökt sig till Kaleido, men också andra som var nyfikna på lediga tjänster och karriärmöjligheter i Piteå.

Behovet av kompetenta medarbetare är stort i vår region. Arbetslösheten är låg samtidigt som satsningar och etableringar inom den gröna omställningen är rekordstora. Norrbotten och Västerbotten behöver bli fler och många företag behöver rekrytera. Helst redan idag.

Det gäller också arbetsgivare i Piteå, vilket är bakgrunden till det nya rekryteringsevent som genomfördes på Kaleido idag – mitt i mellandagssrean. Idén uppstod vid ett möte med HR-chefer och kommunikatörer hos Piteås stora arbetsgivare.

- Vi har alla behov av nya medarbetare och kompetens. Vi ser gärna att medarbetare går mellan olika arbetsgivare så länge de bli kvar i Piteå. Men vi måste bli fler, därför tyckte vi att ett event med fokus på hemvändare vore bra nu när många är hemma för julfirande, säger Lena Fernberg, HR-chef på ShoreLink som är en av initiativtagarna till eventet.

Det är inte bara de privata aktörerna som behöver personal. Även Piteå kommun och Polisen var på plats för att visa upp sitt utbud av tjänster och karriärmöjligheter.

- Som Piteås största arbetsgivare känns det självklart att vara med här, både för att visa upp våra lediga tjänster och berätta om Piteå kommun som arbetsgivare. Vi hoppas att vi tillsammans kan attrahera några att flytta hem eller flytta hit, säger Cathrine Granberg, personalchef Piteå kommun.

- Polisen jobbar intensivt med rekrytering, både nationellt och lokalt. Och vi söker ständigt nya vägar för att visa upp oss. Många som är intresserade av polisyrket är också lite oroliga bland annat kring de fysiska kraven. Det försöker vi avdramatisera när vi är ute och möter intresserade. Vi behöver bli fler, säger David Carmenholdt, Polisen Piteå Älvdal.

Det var många som stannade till på Kaleido under den kylslagna torsdagseftermiddagen – både hemvändare och pitebor som är intresserade av en karriärväxling. På plats fick de information om arbetsgivarnas rekryteringsbehov, lediga tjänster och karriärmöjligheter samtidigt som de fick presentera sig själva och berätta vilken typ av jobb de söker.

Medverkade gjorde IVAB, Lindbäcks Bygg, Polisen i Piteå Älvdal, ShoreLink, Smurfit Kappa Piteå, Sparbanken Nord och Wibax samt Piteå kommun och de kommunala bolagen Piteå Science Park och PiteEnergi. På plats fanns också Piteå kommuns Inflyttarservice, som har uppdraget att attrahera nya pitebor och underlätta för de som beslutar sig för att flytta hit.

Många av arbetsgivarna befinner sig i expansiva skeden där de har stort behov av arbetskraft. Då är alla möjligheter att träffa tänkbara kandidater och talanger värdefulla.

- Vi har haft jättemånga intressanta kandidater, så driftchefen åkte härifrån med många nya kontakter i sin telefon. Ambitionen var en trevlig dag både för arbetsgivare och besökarna som kan öppna dörrar för nya medarbetare. Nu får vi utvärdera och fundera om detta ska bli ett återkommande event, säger Lena Fernberg, Shorelink.

Kontakt
Ida Lundman, personalavdelningen Piteå kommun, 0911-69 60 64

Ämnen

Kategorier

Regioner

Relaterat innehåll