Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Inströmningen till Piteå kommuns enhet Våld i nära relationer är fortfarande hög. Foto: Pixabay.com

Socialnämnden reviderar handlingsplan mot våld i nära relationer

”Våld i nära relationer är en kränkning av mänskliga rättigheter och ett stort folkhälsoproblem som kan få allvarliga konsekvenser för den som utsätts.” Så inleds socialtjänstens handlingsplan mot våld i nära relation. Under dagens sammanträde fattade Socialnämnden beslut om att anta den reviderade handlingsplanen. Inströmningen till Piteå kommuns enhet Våld i nära relationer är fortfarande hög.

I undersökningen Personligt medverkar tjejer och killar i åk 7, 9 och andra året på gymnasiet.     Foto: Getty Image

Enkätundersökningen Personligt ger värdefulla insikter i ungas tillvaro

Under hösten 2022 genomfördes enkätundersökningen Personligt bland Piteås högstadie- och gymnasieelever. Den visar att merparten av de unga upplever att de har en god hälsa, men andelen som äter skolmaten varje dag har minskat och färre är föreningsaktiva jämfört med 2020. Undersökningen är en del av kommunens årliga uppföljning och ger värdefulla insikter för fortsatt arbete med kommunens unga.

Det föddes få barn 2022 - både i Piteå och i Sverige som helhet.     Foto: Getty Images

Positiva befolkningssiffror för 2022, men minskat barnafödande

Folkmängden i Piteå kommun ökar. Under december tog befolkningssiffrorna ett stort steg med en ökning på 22 invånare och på helåret ökade befolkningen med 39 invånare. I Norrbotten är det endast Piteå och Luleå som uppvisar en befolkningsökning under 2022. Piteås befolkning uppgick den sista december 2022 till 42 362 invånare.

Linda Hurtig är projektanställd ungdomsbibliotekarie i Piteå kommun sedan hösten 2022. Foto: Maria Fäldt

Ny ungdomsbibliotekarie ska få fler ungdomar att besöka bibblan i Piteå

I september förra året började Linda Hurtig jobba som ungdomsbibliotekarie i ett projekt där målet är att få fler ungdomar att besöka biblioteket. En BookTok-hylla, bokcirklar, sommarförfattare och en ”läsbubbla” är något av vad hon redan startat upp och har på gång.

Beslut om skolans internbudget

Beslut om skolans internbudget

Vid Barn- och utbildningsnämndens (BUN) möte var internbudgeten för 2023 en av beslutsfrågorna. Nämnden tog beslut i de förslag som tidigare lyfts politiskt och gav förvaltningen i uppdrag att vidta åtgärder för att anpassa internbudgeten enligt de budgetramar som gäller.

Kata Nilsson delade ut stipendiet till Anna-Karin Laitamaa, ordförande i Södra Norrbottens Kennelklubb.       Foto: Stina Eriksson

Södra Norrbottens Kennelklubb tilldelades Fairtrade City Piteå stipendium

Under fredagsmorgonen fick Södra Norrbotten Kennelklubb (SNKK) ta emot Fairtrade City Piteås stipendium i samband med Frukost med näringslivet. Stipendiet är på 15.000 kronor och tilldelas SNKK för sitt beslut att servera Fairtrademärkt kaffe, chokladbollar och bananer vid alla sina evenemang.

Nominerade till Piteå Business Awards. Foto: Linda Isaksson

Nominerade företag till Piteå Business Awards

Piteå Business Award står för dörren och det är dags att hylla Piteås näringsliv. Flera vinnare ska utses i en rad olika kategorier, däribland Årets Startup, Årets Besöksanledning, Årets Varumärke och Årets Företagare. Nytt för i år är dessutom två priser som instiftats för att ytterligare främja Ett Piteå för alla. Här är alla nominerade till priserna på Piteå Business Awards.

Sök feriearbete i sommar – ansökan är öppen

Ta chansen att feriearbeta i Piteå kommun! Förutom egna intjänade pengar får du en inblick i arbetslivet och erfarenheter som är värdefulla inför framtiden. Nu har vi öppnat ansökan till sommarens feriearbete. Skicka in din ansökan senast 14 mars.
Att feriearbeta ger en god introduktion till arbetslivet och ger dig möjlighet att få inblick i kommunens verksamheter och olika yrken. Feriearbete e

Piteförslag är en e-tjänst för förslag till förbättring och utveckling.       Foto: Piteå kommun

Piteförslag är här för att stanna – ett av flera beslut vid dagens kommunfullmäktigemöte

Piteförslaget som infördes 2021 har uppskattats av piteborna. Över hundra förslag har kommit in sedan införandet och utifrån det framgångsrika resultatet permanentas nu Piteförslag. Det var ett av besluten vid kommunfullmäktiges sammanträde under måndagen. Under mötet valdes också styrelser till de kommunala bolagen och till ny ordförande i fullmäktige valdes Cristian Bergvall (S).

Att tvätta och ducha sig innan bad ger minskad kloranvändning och bättre vattenkvalitet.

Fokus på dusch innan bad på Piteås simhallar

Denna vecka, 13-19 februari, har simhallarna i Piteå extra fokus på vikten av att duscha innan bad. Personalen vid kommunens simhallar kommer på olika sätt att informera om det under duschveckan. Om alla duschar ordentligt innan bad så leder det till mindre klor och bättre vattenkvalitet i badet.

Äntligen Fredag är ett samarbete mellan Piteå kommun och föreningslivet i Piteå.

Äntligen Fredag - öppna sporthallar med rörelse för unga

Äntligen Fredag är ett projekt som riktar sig till unga i årskurs 4-9. Målet är att ge ungdomarna möjlighet att prova på nya aktiviteter i sporthallar runt om i kommunen. Kultur, park, fritid genomför projektet tillsammans med föreningslivet i Piteå. Kommunen står för lokaler och föreningarna som står för aktivitet och ledare får ersättning för varje tillfälle.

Visa mer