Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Idag presenterades slutsatsen i utredningen om fotbollshallens framtid. Politiker och tjänstemän från kommunledningsförvaltningen och kultur, park och fritid medverkade.

Utredningen om hållbar lösning för Norrstrands fotbollshall klar

Norrstrands fotbollshall har skapat helt nya förutsättningar för fotbollen i Piteå. Genom åren har dock hallen drabbats av ett flertal skador som medfört driftstörningar. Nu har en utredning genomförts för att ta fram ett förslag på en långsiktig och hållbar lösning. Förslaget är att hallen ska stå uppe året runt på sin befintliga plats. Beslut fattas av kommunfullmäktige i mars 2023.

Pressinbjudan: Utredning klar om plan för Norrstrands fotbollshall

Kommunfullmäktige har gett KLF i uppdrag att utreda en hållbar lösning för Norrstrands fotbollshall (övertryckshallen). Utredningen är nu klar och vi bjuder in till pressträff för att berätta om de slutsatser som utredningen kommit fram till. Onsdag 8 februari kl. 13.00, Norrstrands fotbollshall

Fredrik Thomasson kommer till Piteå för att berätta om sin bok Svarta S:t Barthélemy.

Fredrik Thomasson besöker Piteå och berättar om vänortens mörka förflutna

Historikern Fredrik Thomasson besöker stadsbiblioteket i Piteå den 8 februari för att berätta om sin bok Svarta S:t Barthélemy. En bok som fått ett mycket fint mottagande av recensenter och läsare och nu trycks i en andra upplaga. I den sammanfattar Thomasson tio års gedigen forskning om den svenska kolonin i Karibien för en större läsekrets.

Jon Söderlund och Alva Wink har besökt Berzeliusdagarna i Stockholm Foto: Piteå kommun

Strömbackaeleverna Alva och Jon är årets Berzeliusstipendiater

Alva Wink och Jon Söderlund från Naturvetenskapliga programmet åk 3 på Strömbackaskolan i Piteå har tilldelats var sitt stipendie i kemi. I samband med detta har eleverna varit på Berzeliusdagarna i Stockholm – Sveriges största möte för gymnasister, där fokus där vidareutbildning och forskning inom kemiområdet.

Piteborna visade stort intresse vid Trafikverkets informationsmöte om Norrbotniabanan.   Foto: Ann-Sofie Boman

Stort intresse när Trafikverket bjöd in till dialog om Norrbotniabanan

Det var fullt hus och stort intresse när Trafikverket bjöd in till ett informationsmöte på Pite Havsbad om Norrbotniabanan under tisdagen. Ett femtontal tjänstemän från Trafikverket fanns på plats för att berätta om arbetet med järnvägsbygget och svara på pitebornas frågor.

Socialtjänsten anmäler händelse till IVO enligt lex Sarah

I slutet av december inträffade en händelse på ett av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre. En brukare har upplevt sig blivit hårdhänt hanterad av en personal i tjänst. Brukaren har uppvisat blåmärken på armarna. Socialtjänsten gör därför en lex Sarah anmälan till IVO – Inspektionen för vård och omsorg.

Emma Nyström, kommunikatör Wibax och Annica Pettersson, HR-chef Wibax Foto: Sara Holm

Två nya priser till Piteå Business Awards

När Piteå Business Awards arrangeras på Pite havsbad den 24 februari hyllas företagare i Piteå inom kategorier som exempelvis Årets Startup och Årets Besöksanledning. Nytt för 2023 är två prestigefulla priser som instiftats för att främja ett Piteå för alla.

Jenni Kempe Lindberg och Sara Holm, näringslivsavdelningen tillsammans med Fredrik Nilsson, OhMy

Piteå Business Tour – nytt evenemangskoncept för Piteås näringsliv

Piteå Business Tour som arrangeras 20–24 februari är en vecka där olika branscher och företag får mötas, nätverka och skapa affärer. Under veckan görs ett flertal stopp hos olika företag där alla har ett fastställt tema. Konceptet kommer från Paris Dakar-rallyt där tävlingen genomförs på olika delsträckor under ett antal dagar för att sedan avslutas under festliga omständigheter.

Satsningen på läkemedelsrobotar för att dela medicin ökar individens frihet och sparar arbetstid. Foto: Evondos.com

Socialnämnden satsar på nya läkemedelsrobotar

Försöket med läkemedelsrobotar för att öka självständigheten hos personer som behöver hjälp att ta sina läkemedel, samtidigt som det frigör tid för hemtjänstpersonalen, har slagit väl ut. Användandet av robotar permanentas och idag har Socialnämnden beslutat att satsa på tio till som ett led i satsningen på att digitalisera vården.

Svåra prioriteringar till följd av ökade kostnader

Svåra prioriteringar till följd av ökade kostnader

De tre senaste åren har kommunfullmäktige beviljat en utökad budgetram till utbildnings-förvaltningen varje år. 2021 beviljades förskolorna och skolorna 902,7 mkr i driftsbudget, 2022 steg summan till 945,0 mkr och för 2023 beviljades vi 969,2 mkr. Trots utökad budget räcker inte pengarna till lika mycket.

Visa mer