Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sök feriearbete i sommar – ansökan är öppen

Ta chansen att feriearbeta i Piteå kommun! Förutom egna intjänade pengar får du en inblick i arbetslivet och erfarenheter som är värdefulla inför framtiden. Nu har vi öppnat ansökan till sommarens feriearbete. Skicka in din ansökan senast 14 mars.

Att feriearbeta ger en god introduktion till arbetslivet och ger dig möjlighet att få inblick i kommunens verksamheter och olika yrken. Feriearbete erbjuds till dig som är folkbokförd i Piteå kommun och är mellan 16–18 år. Det innebär att vi i år erbjuder feriearbete till dig som är född år 2005, 2006 och 2007.

Sista ansökningsdag är 14 mars och när ansökan har stängt påbörjas arbetet att fylla platserna med sökande. Målet är att alla som är behöriga och har sökt i tid ska få ett erbjudande om feriearbete. Erbjudande om plats meddelas via mejl.

- Vi skickar ut erbjudanden löpande efter sista ansökningsdag, så håll koll i mejlen från 15 mars och fram till i maj. Erbjudandet har en begränsad svarstid, så det gäller att svara i tid. Titta också i skräpposten så ditt erbjudande inte hamnar där och blir oläst, säger Anette Myrestam, enhetschef Arbetsmarknad och integration.

I år sammanfaller ansökningsstarten med alla hjärtans dag, vilket är passande i och med att feriearbete är en av många hjärtefrågor för kommunen.

- Feriearbete är en viktig del i Piteå kommuns verksamhet. Vårt mål är att erbjuda ungdomar ett meningsfullt jobb samtidigt som de också får en inblick i arbetslivet i en kommunorganisation. Feriearbete är också viktigt utifrån att främja kommunens framtida kompetensförsörjning på sikt, säger Patric Lundström (S), kommunalråd.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se