Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Cookie Määttä Pettersson ställer ut verket Ghosting i Södra hamn. Foto: Anja Lundström

Konstsommar: Unga konstnärer ställer ut i Södra hamn och visar flygande skulpturer under PDOL

Piteå kommun har i år erbjudit feriearbete på Konsthallen. Under tre veckor har deltagarna gått från idé till färdigt verk och även arbetat med alla kringuppgifter som hör till när man gör en utställning. En övning i att vara både konstnär och producent. Utställningen i Södra hamn pågår 1 Juli – 27 Sep 2022 och under PDOL visas flygande skulpturer mellan Kaleido och museet.

120 stycken nya cykelparkeringar mellan Rådhustorget och Badhusparken. Foto: Hanna Wimander

Nya cykelparkeringar i anslutning till Rådhustorget

Nu är det möjligt för att parkera och låsa fast sin cykel på ett tryggt och säkert sätt i anslutning till Rådhustorget. 120 stycken nya cykelparkeringar finns nu på Storgatan ner mot Badhusparken. Vi hoppas nu att flera kommer välja att ta cykeln in till centrala Piteå.

Från och med 1 juli har Piteå kommun en visselblåsarfunktion för kommunens medarbetare.      Bild: Getty Images

Ny visselblåsarfunktion för Piteå kommuns anställda

Från och med idag är det lätt för kommunens anställda att rapportera – även anonymt – om de misstänker att det förekommer oegentligheter bland chefer, nyckelpersoner eller förtroendevalda som är av allmänt intresse. Den nya funktionen för Piteå kommuns medarbetare lanseras 1 juli.

Foto: Getty Images

Glass, vattenmelon och kyld tilluft ger svalka på äldreboenden

Det är varmt i Piteå och kommunens personal har laddat upp med glass, vattenmelon och ostkrokar till de äldre som bor på särskilt boende. Kyld tilluft har installerats i fyra hus och fungerar bra, portabel AC och fläktar sätts i de lägenheter som är som varmast. Personalen gör ett fantastiskt jobb för att underlätta i värmen och just nu rapporteras alla äldre må bra.

Nu är förslag till åtgärdsprogram ute på samråd. Foto: Ann-Sofie Boman

Inbjudan till samråd: Åtgärdsprogram för förbättrad luftkvalitet i centrala Piteå

Vid mätningar av luftkvaliteten i centrala Piteå har för höga halter av vissa miljöföroreningar uppmärksammats. Piteå kommun har utformat förslag till åtgärdsprogram för att komma till rätta med problemet och på sikt klara gällande gränsvärden. Nu pågår ett samråd som ger dig möjlighet att ta del av och tycka till om förslag till åtgärdsprogram. Dialogen pågår till 1 september 2022.

Oberoende utredning riktar skarp kritik mot parkchefens agerande

Oberoende utredning riktar skarp kritik mot parkchefens agerande

KPMG har på uppdrag av Piteå kommun genomfört en oberoende utredning med anledning av uppgifter om att parkchefen nyttjat kommunens resurser för egen vinning. Uppdraget var att utreda om uppgifterna som framkommit stämmer, vilken typ av brott som kan föreligga, övriga oegentligheter, om förtroendeskada uppstått samt ge rekommendationer för vidare hantering.

Socialtjänsten gör anmälan enligt Lex Sarah till IVO – ber föräldrar om ursäkt

Socialtjänsten gör anmälan enligt Lex Sarah till IVO – ber föräldrar om ursäkt

Socialtjänsten i Piteå kommun har gjort fel i antalet beviljade timmar för personlig assistans. Det räknas som ett allvarligt missförhållande där den personliga assistansen inte kunnat utföras rätt. Ansvaret har fallit på vårdnadshavare utanför ramen för föräldraansvaret och det har det inte funnits rättslig grund för. Socialtjänsten ber nu föräldrarna om ursäkt och anmäler sig själv till IVO.

Inbjudan till digital pressträff – Presentation och slutsatser utifrån KPMG:s utredning av parkchefens agerande

Med anledning av rapporten från den oberoende utredningen kring parkchefens agerande bjuder vi in media till en digital presskonferens imorgon tisdag. 

Medverkar på pressträffen gör:
Annika Nordstrand, förvaltningschef kultur, park, fritid Elisabeth Lindberg, ordförande kultur- och fritidsnämnden Andreas Lind, kommunchef Cathrine Granberg, personalchef
Tid: Tisdag 28 juni 8.30
P

Nu kan du ladda mobiltelefonen på Rådhustorget.      Foto: Magnus Borg

Kulturhistoria möter innovation i nya sittbänkar på Rådhustorget

Nu har den sista detaljen i förädlingen av Rådhustorget kommit på plats. Det är två sittbänkar som bjuder dig på en ljudupplevelse, samtidigt som du vilar och njuter av vårt unika 1600-torg. Här möter Piteås främsta kulturhistoriska plats ny teknik och innovation. Välkommen till torget och testa!

Gunilla Isaksson, Karin Zingmark, Magdalena Jonsson, Sven-Gösta Pettersson, Eva Börjesson Öman och Helena Stenberg. Foto: Helene Markström

Piteå kommun utökar sin samverkan med Luleå tekniska universitet - anställer professor för att utveckla vården för personer med demens

Skogsgården, Piteå kommuns nya särskilda boende för äldre, är tänkt att bli mer än ett särskilt boende för äldre. Ambitionen är att skapa ett kunskapscenter inom vård för personer med demens, utveckla arbetssätt och vidareutbilda personal inom området. I höst kommer Karin Zingmark, professor i omvårdnad vid Luleå tekniska universitet att bli en viktig del i det arbetet.

Kompetensförsörjning och kvalitet i fokus när Socialnämnden verksamhetsplanerar för 2023–2025

Kompetensförsörjning och kvalitet i fokus när Socialnämnden verksamhetsplanerar för 2023–2025

Piteå kommuns socialtjänst har årligen kostnader på cirka 1,2 miljarder kronor. I verksamhetsplanen för 2023-2025 finns höjd ob-ersättning inlagd, satsning på ny handledarorganisation och utökad daglig verksamhet. Drygt 50 miljoner i utökad budgetram behövs för att uppfylla lagkraven och genomföra satsningar som kortar köerna till insatser och ger bra arbetsmiljö med bra villkor.

Visa mer