Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Använd sunt förnuft när du låter din hund bada i sommar.        Foto: Olivia Härkäniemi

Bada med hund i Piteå - det här gäller

Äntligen lovar väderprognosen riktig sommarvärme. Kanske hör du till dem som vill ta med din fyrbenta vän till stranden+ Här har vi samlat information om var du kan bada med din hund och vad som gäller, så att strandbesöket bli angenämt både för hundar, hundägare och andra badande.

Räddningstjänsten går in i nytt samarbete

Räddningstjänsten går in i nytt samarbete

Räddningstjänsten Piteå-Älvsbyn ansluter sig till det gemensamma ledningssystemet Räddningssamverkan Nord den 1 januari 2023. I Räddningssamverkan Nord kommer totalt 19 kommuner att ingå från och Norrbotten och Västerbotten.

Pressinbjudan – Samtal efter Socialnämnd

Pressinbjudan – Samtal efter Socialnämnd

Varmt välkommen till pressträff efter Socialnämnd på torsdag 23 juni kl. 09.00 i Ovalen, Stadshuset. På onsdagens Socialnämnd behandlas verksamhetsplanen för 2023–2025. I fokus står kvalitetsfrågorna och kompetensutmaningen. Medverkande: Socialnämndens ordförande Sven-Gösta Pettersson och socialchef Eva Börjesson Öman.

Dialogen om Piteås framtid pågår till september.

Vad vill du med Piteå? En dialog om morgondagens Piteå

Piteå står inför en spännande tid. Grön omställning, rekordstora industriinvesteringar i regionen, byggandet av Norrbotniabanan - allt detta kommer att påverka oss alla. Det kommer också att skapa stora möjligheter för Piteå som stad. Nu behöver vi dina tankar, idéer och åsikter för vårt fortsatta arbete med att utveckla Piteå på bästa sätt.

Kaleido fylldes under onsdagskvällen av Norrbotniaintresserade pitebor.         Foto: Ann-Sofie Boman

Stort intresse för Norrbotniabanan och Piteås kommande resecentrum

Det blev fullsatt på Kaleido under onsdagskvällen när Piteå kommun bjöd in till seminarium på temat Norrbotniabanan, resecentrum och Piteås möjligheter utifrån den nya järnvägen. Under mötet presenterades också kommunens nya samordnare för Norrbotniabanan – en funktion som kommer bli viktig för att tillvarata Piteå kommuns och pitebornas möjligheter när banan ska byggas.

Gösta Pettersson, Helena Stenberg och Erik Larsson tar ett gemensamt första spadtag, nu startar byggnationerna. Foto: Marie Öqvist

Ett första spadtag för Skogsgården

Skogsgården, ett nytt särskilt boende för äldre med kognitiva sjukdomar. Boendet är en del av Piteå kommuns satsning av stadsutveckling öster. Totalt blir det 80 lägenheter, 40 helt nya platser. En nybyggnad på ca 7500 m², byggnaden är väl genomtänkt med ett nav i mitten av huset och många tillgängliga mötesplatser för de som ska bo där. Utomhusmiljön är planerad för att vara trygg och säker.

Två äldreboenden i Piteå kommun har drabbat av coronautbrott. Det är äldreboendena Roknäsgården och Rosågränd där många ur personalen är sjuka.

Coronautbrott på äldreboende

Två äldreboenden i Piteå kommun har drabbat av coronautbrott. Det är äldreboendena Roknäsgården och Rosågränd där många ur personalen är sjuka. Flera ur personalstyrkan har testat positivt utan att uppvisa några symptom medan andra har förkylningssymptom och därför testas nu personalen inför varje enskilt arbetspass.

Press är välkommen att delta vid första spadtaget till kommunens nya demensboende, Skogsgården.

Pressinbjudan - Ett första spadtag tas för Skogsgården

Ett första spadtag tas för Skogsgården, ett nytt demensboende med vacker utemiljö. Boendet är en del av Piteå kommuns satsning av stadsutveckling öster. Den nya byggnaden är genomtänkt med ett nav i mitten av huset och många tillgängliga mötesplatser för de som ska bo där. Utomhusmiljön är planerad för att vara trygg och säker och hela tiden leda tillbaka till huset. Totalt blir det 80 lägenheter.

Idag drar sommarens ferieverksamhet igång.

Idag tar många unga första steget ut i arbetslivet

Imorse ringde väckarklockan för många ungdomar som fått feriejobb i sommar. Det är en viktig verksamhet för att ge unga arbetslivserfarenhet, samtidigt som kommunens får visa upp bredden av arbetsplatser och arbetsuppgifter för kommunens unga. Alla som sökt och tackat ja har erbjudits plats.

Fanny är årets omvårdnadsstipendiat

Fanny är årets omvårdnadsstipendiat

Idag tog Fanny Sandström emot omvårdnadsstipendiet i samband med sin studentexamen vid Strömbackaskolan. Piteå kommun och Region Norrbotten har delat ut stipendiet sedan 2003 till en elev i årskurs tre vid omvårdnadsprogrammet. I år föll valet på Fanny om nominerades av personalen på Avdelning 3A på Piteå sjukhus.

Visa mer