Gå direkt till innehåll

Ämnen: Fackligt

Linda Hurtig är projektanställd ungdomsbibliotekarie i Piteå kommun sedan hösten 2022. Foto: Maria Fäldt

Ny ungdomsbibliotekarie ska få fler ungdomar att besöka bibblan i Piteå

I september förra året började Linda Hurtig jobba som ungdomsbibliotekarie i ett projekt där målet är att få fler ungdomar att besöka biblioteket. En BookTok-hylla, bokcirklar, sommarförfattare och en ”läsbubbla” är något av vad hon redan startat upp och har på gång.

Parkavdelningen ansvarar för underhåll av isbanan på Nördfjärden. En del i att skapa attraktiva miljöer i Piteå. Foto: Piteå kommun

Klart med ny parkchef i Piteå

Nu är det klart att Ronny Nyström blir ny parkchef i Piteå kommun. Nyström har jobbat som enhetschef inom avdelningen i tre år och senaste tiden som tillförordnad parkchef.

Frisör och restaurang - två branscher som lyckats anställa ukranisk personal. Foto: pixabay.com

Inventering av kompetens – ett viktigt steg för att få ukrainska flyktingar i arbete

Under hösten har ett 60-tal vuxna ukrainska flyktingar flyttat till Piteå. Vissa har redan fått jobb, medan många andra saknar ingång till arbetsmarknaden i Piteå. Nu genomför Piteå kommun en kompetensinventering för att underlätta för de ukrainska flyktingarna att hitta jobb och samtidigt ge arbetsgivare tillgång till välutbildad personal.

Idag drar sommarens ferieverksamhet igång.

Idag tar många unga första steget ut i arbetslivet

Imorse ringde väckarklockan för många ungdomar som fått feriejobb i sommar. Det är en viktig verksamhet för att ge unga arbetslivserfarenhet, samtidigt som kommunens får visa upp bredden av arbetsplatser och arbetsuppgifter för kommunens unga. Alla som sökt och tackat ja har erbjudits plats.

Välkommen till drop in om bygglov, små avlopp och värmepumpar i vår!                   Foto: Getty Images

Drop in om byggfrågor ger bättre service till pitebor

Våren är en intensiv tid för dig som planerar för sommarens byggprojekt. Under våren erbjuder vi drop in på Stadsporten om bygglov, små avlopp och värmepumpar. På plats finns bygglovshandläggare och miljöinspektör för att ge service och svara på dina frågor. Välkommen!

En fin middag på restaurang står högt på önskelistan hos några av våra gruppbostäder. Foto: Getty Images

Tack Gulli för din generösa gåva till våra LSS-boenden!

Guldkant väntar personer med kognitiva funktionsnedsättningar som bor i något av Piteå kommuns LSS-boenden. En privatperson skänker 20 000 kronor till varje boende, pengar som ska användas till det lilla extra. Totalt 18 gruppboenden får ta emot gåvan som tillsammans uppgår till 360 000 kronor.