Gå direkt till innehåll
En fin middag på restaurang står högt på önskelistan hos några av våra gruppbostäder. Foto: Getty Images
En fin middag på restaurang står högt på önskelistan hos några av våra gruppbostäder. Foto: Getty Images

Nyhet -

Tack Gulli för din generösa gåva till våra LSS-boenden!

Guldkant väntar personer med kognitiva funktionsnedsättningar som bor i något av Piteå kommuns LSS-boenden. En privatperson skänker 20 000 kronor till varje boende, pengar som ska användas till det lilla extra. Totalt 18 gruppboenden får ta emot gåvan som tillsammans uppgår till 360 000 kronor.

-Vi är oerhört tacksamma, det är en riktigt fin gest riktad till våra omsorgstagare, säger Monica Wiklund Holmström, avdelningschef Psykosocialt stöd till vuxna samt daglig verksamhet, Piteå kommun.

Önskningar blir uppfyllda
De boende har själva fått vara med och önska vad de vill göra för pengarna och en lista har lämnats över till Gulli. Önskningarna som hon nu uppfyller innefattar allt från att gå ut och äta trerätters middag på en riktigt fin restaurang till inköp av en robotkatt. På något boende står en massagestol högt på önskelistan, ett annat önskar sig en gasolgrill och utflykter.

Under tisdagen träffade några av omsorgstagarna Gulli för att ta emot gåvan personligen.

-Det var fina möten. Några känner hon sedan tidigare eftersom hennes son bodde i gruppbostad hos oss i många år. Det blev ett kärt återseende, säger Monica Wiklund Holmström.

-Jag är riktigt rörd, det här är så himla fint. Det är människor som Gulli som ger oss hopp om morgondagen, säger Andreas Lind, kommunchef i Piteå kommun.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Monica Wiklund Holmström

Monica Wiklund Holmström

Avdelningschef Psykosocialt stöd till vuxna samt daglig verksamhet 0911-69 64 31