Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Större sambandsövning i Piteå den 8:e december

Övningen syftar till att förbättra kommunikationen mellan blåljusorganisationer, kommun, skola och övrig ledning/krisberedskap.

Målsättningen med övningen är att de enskilda organisationerna och ledningsfunktionerna i kommunen individuellt ska träna på att bättre kunna hantera en större händelse/incident.

Övningen bygger på att det scenario som kommer att övas ska vara så verklighetstroget som möjligt för samtliga organisationer som medverkar i övningen. Därför är ett scenario skapat av övningsledningen som inte känt av de som ska öva, även om de vet inom vilket område det handlar om.

Övningen kommer att påverka området runt en större byggnad i Piteå stad och allmänheten kan komma att påverkas på grund av en större mängd utryckningsfordon. Inga större vägar kommer dock att spärras av.

Media bjuds in

Media är välkomna att bevaka övningen och vi bjuder därför in till en uppstartsinformation kl. 08:45 i lektionssalen på brandövningsfältet vid Räddningstjänsten i Piteå.

Vissa delar av hanteringen av själva händelsen bör inte gå ut till allmänheten då det kan skapa negativa följdeffekter om fel personer får tillgång till sådan information. Vi hoppas media har förståelse för detta övervägande i sin rapportering. Mer information kommer att tillhandahållas på övningsdagen.

Kontakt
David Nyström, övningsledare
0911-69 64 88

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll

Just nu pågår en övning på Strömbackaskolan. Utryckningsfordon och statister vistas i området kring skolan och sjukhuset.

Övning med blåljus och skolpersonal den 8 december 2023

Just nu pågår en större övning på Strömbackaskolan i Piteå. Övningen omfattar personal från polis, ambulans, räddningstjänst, personal på skolan samt övergripande funktioner inom Piteå kommun. Allmänheten kommer inte att påverkas i någon större grad, inga större vägar kommer heller att spärras av men det kan förkomma en större mängd utryckningsfordon och personer kring skolan och sjukhuset.