Gå direkt till innehåll
Lördag 2 december invigs det efterlängtade åkbandet på Lindbäcksstadion Foto: Maria Fäldt
Lördag 2 december invigs det efterlängtade åkbandet på Lindbäcksstadion Foto: Maria Fäldt

Pressmeddelande -

I helgen invigs åkbandet för barn på Lindbäcksstadion med adventsfirande och premiär i tävlingsbacken

Lördag 2 december klockan 10 invigs det nya åkbandet i barnbacken på Lindbäcksstadion. En efterlängtad satsning för barn och familjer i Piteå. Anläggningen är julpyntad och besökarna bjuds på glögg och pepparkakor. Liftarna har öppet lördag och söndag klockan 10-16 och både familje- och tävlingsbacken är öppen.

Det nya åkbandet är 85 meter långt och har en kapacitet upp till 3400 personer/tim. Det kommer även att bli en överbyggnad som minskar slitage, gör bandet mer driftsäkert och lättare att underhålla. Det kommer att sätta på plats så fort det anländer.

- Vi är jätteglada att ha åkbandet på plats och kan inviga det redan nu. Det har varit efterfrågat och en prioriterad fråga för oss i nämnden. Jag hoppas att det lockar många barn och föräldrar till backen och att fler barn får möjlighet att lära sig åka skidor, säger Elisabeth Lindberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Det känns helt fantastiskt att vi kan erbjuda ett åkband på Lindbäcksstadion. Det är ett stort lyft för anläggningen och skapar nya förutsättningar för barnen i Piteå att lära sig åka skidor, säger David Gunnarstedt, driftledare Lindbäcksstadion.

Längdskidspåren och familjebacken har öppnat sedan tidigare och under helgen är bägge liftarna i gång. Tävlingsbacken är schaktad, den är inte helt färdigsprutad men redo att nyttjas och öppnar på lördag. I kaféet finns hembakade godsaker och enklare mat som varma mackor, korv och plättar till försäljning. Helgens öppettider är lördag och söndag klockan 10-16.

- Varmt välkommen att inviga åkbandet och fira första advent på Lindbäcksstadion med härlig skidåkning i backar och längdspår, hälsar David Gunnarstedt.

Kontakt:
David Gunnarstedt, driftansvarig Lindbäcksstadion
073-843 98 60

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Elisabeth Lindberg

Elisabeth Lindberg

Ordförande Kultur- och fritidsnämnden (S) Piteå kommun pitea.se