Gå direkt till innehåll
Just nu pågår en övning på Strömbackaskolan. Utryckningsfordon och statister vistas i området kring skolan och sjukhuset.
Just nu pågår en övning på Strömbackaskolan. Utryckningsfordon och statister vistas i området kring skolan och sjukhuset.

Pressmeddelande -

Övning med blåljus och skolpersonal den 8 december 2023

Just nu pågår en större övning på Strömbackaskolan i Piteå. Övningen omfattar personal från polis, ambulans, räddningstjänst, personal på skolan samt övergripande funktioner inom Piteå kommun.

Allmänheten kommer inte att påverkas i någon större grad, inga större vägar kommer heller att spärras av men det kan förkomma en större mängd utryckningsfordon och personer kring skolan och sjukhuset. Under övningen kommer statister att användas och dessa kan eventuellt ses transporteras bort från skolan.

Övningen syftar till att förbättra olika organisationers förmåga till samverkan och kommunikation i händelse av incident. Syftet är också att stärka de individuella organisationernas förmåga att hantera den egna insatsen.

Övningen kommer att fortgå fram till lunch.

Kontakt
David Nyström, övningsledare
0911-69 64 88


Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll

Större sambandsövning i Piteå den 8:e december

Fredag 8 december genomförs en större sambandsövning som syftar till att förbättra kommunikationen mellan blåljusorganisationer, kommun, skola och övrig ledning/krisberedskap. Övningen kommer att påverka området runt en större byggnad i Piteå stad och allmänheten kan komma att påverkas av en större mängd utryckningsfordon. Inga större vägar kommer dock att spärras av.