Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är en kampanj som återkommer varje år för att öka kunskapen om våld i nära relationer.

Piteå kommun deltar i årets kampanj En vecka fri från våld

Piteå kommun tar aktivt ställning mot våld i nära relationer och för den mänskliga rättigheten att leva ett liv fritt från våld. Under nästa vecka, 20 – 26 november, deltar kommunen i kampanjen En vecka fri från våld för att sätta fokus på frågan och lyfta vikten av att ge stöd till våldsutsatta, det förebyggande arbetet och behandling av våldsutövare.

Kulturföreningar för demokrati och yttrandefrihet

Kulturföreningar för demokrati och yttrandefrihet

Under november presenterar tre av Piteås kulturföreningar var sitt evenemang som på olika sätt belyser kopplingen mellan kultur, demokrati och yttrandefrihet. Med stöd av Piteå kommuns kulturavdelning och MR-Piteå genomförs konstutställning, författarsamtal och föreläsning.

De nya lokalerna på Norrby förskola invigs onsdag 15 november.

Pressinbjudan - Norrby förskola inviger nya lokaler

Norrby förskola har utökats med två nya förskoleavdelningar som nu är klara och invigs onsdag den 15 november. Kommunalråd Patric Lundström och förskolechef Elisabeth Fjällström deltar vid invigningen. Vi bjuder in media att delta vid invigningen: Tid: Onsdag 15 november klockan 9.30 Plats: Norrby förskola, Dammbrovägen 1, Hortlax

Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande, Jessica Nilsson, projektledare för utvecklingen vid Sörfjärden, Florian Steiner, stadsarkitekt och Jan Johansson, förvaltningschef Samhällsbyggnad på plats i Wien.

Fortsatt arbete med utveckling av Sörfjärden – Piteå kommun hämtar hem kunskapsutbyte och inspiration på konferens i Wien

Piteå kommun deltar tillsammans med Trafikverket i arkitekttävlingen Europan, där utvecklingen av området runt Sörfjärden är i fokus. Tre av Piteås tävlingsbidrag lyfts nu fram för internationell beskådan under en konferens för alla deltagande kommuner och jurygrupper runt om i Europa. Konferensen hålls i Wien, där representanter från Piteå kommun finns på plats för kunskapsutbyte och inspiration.

Skolans kvalitetsrapporter är en del i det systematiska kvalitetsarbetet och viktiga underlag i utvecklingsarbetet. Foto: Bildbank

Kvalitetsrapport visar på hög måluppfyllelse i skolan och ger riktning i det fortsatta utvecklingsarbetet

Utbildningsförvaltningen tar årligen fram kvalitetsrapporter som en del i systematiska kvalitetsarbetet. Rapporten Barn och unga – vår framtid, visar att skolan har en hög måluppfyllelse kring de flesta av målen. Den identifierar också vilka behov som finns, inför läsåret 2023 och 2024 är framför allt studiero och närvaro utpekade utvecklingsområden.

VA-avgiften föreslås höjas efter årsskiftet, bland annat för att säkra dricksvattenförsörjningen på lång sikt.

HVB-hem för ensamkommande barn avvecklas successivt och förändringar i VA-taxa – två förslag till beslut under måndagens kommunstyrelsemöte

Dagens kommunstyrelsemöte beslutade att stödja förslaget om en höjning av VA-taxan med 20 procent. Bakgrunden är höga räntekostnader, behovet av ett nytt vattenverk och ökad takt i upprustningen av kommunens ledningsnät. Kommunstyrelsen beslutade också att stödja förslaget om successiv avveckling av kommunens boende för ensamkommande barn. Beslut i båda ärendena tas i kommunfullmäktige 27 november

Annika Niklasson börjar sin tjänst som gymnasiechef vid årsskiftet.

Hon blir ny gymnasiechef på Strömbackaskolan i Piteå

Nu är det klart att det blir Annika Niklasson som efterträder Britta Dahlén som gymnasiechef på Strömbackaskolan i Piteå kommun. Annika jobbar idag som rektor på skolan och har lång erfarenhet som både lärare och rektor.

Strömbackaskolans skoltidning Åssit utsedd till Årets skoltidsskrift. Foto: Anette Persson

Åssit - vann igen!

Vårens nummer av Strömbackaskolans skoltidning ÅSSIT har utsetts till Årets Skoltidskrift 2023. Priset delades ut av Sveriges Tidskrifter i samband med Tidskriftsdagen på Cirkus i Stockholm 25 oktober. Två av eleverna från redaktionen tog emot priset på plats.

Den fortsatta utvecklingen av staden österut skapar många nya bostäder i Piteå.

Framtida bostäder i fokus vid dagens fullmäktigemöte

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige antogs en reviderad plan för bostadsförsörjning, som innehåller mål och vision för kommunens framtida bostadsförsörjning. Några exempel på inriktningar som ska visa vägen är att skapa förutsättningar för 2.900 nya bostäder till 2030 och 6.200 nya bostäder till år 2040.

Marken ligger i hörnet av Lastvägen/Flisvägen på Haraholmens industriområde. Foto: Lantmäteriet

Samhällsbyggnadsnämnden välkomnar etablering – men vill se en kortare avtalsperiod

Haraholmens industriområde erbjuder starka fördelar, och det har fångat intresset hos företaget Ingrid Capacity AB. Företaget sysslar med storskalig energilagring med batterier och har skickat in ansökan till Piteå kommun om att arrendera mark på området i minst 15 år. Samhällsbyggnad välkomnar förfrågan på etablering, men vill se ett avtal på max 10 år med möjlighet till förlängning.

Lillbrogatan har efter ombyggnationen blivit bredare. Foto: Piteå kommun

Ombyggnationen av Lillbrogatan klar

Nu är ombyggnationen av Lillbrogatan och Hamngatan klar! Vi är tacksamma för tålamodet som ni Pitebor har haft under byggtiden och för den hänsyn ni visat mot entreprenören som arbetat på plats.

Visa mer