Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Under maj månad pågår en dialog inför en ny biblioteksplan som ska tas fram för perioden 2024-2027. Foto: Pixabay

Dialog om framtidens bibliotek

Just nu arbetar Piteå Bibliotek med att ta fram en ny biblioteksplan för perioden 2024–2027. Biblioteksplanen ska vara en långsiktig, strategisk plan för Piteås kommunala bibliotek. Den kommer att ligga som grund för den verksamhet som biblioteket ska bedriva de närmaste åren. För att planen ska bli så bra som möjligt är det viktigt att få in synpunkter och funderingar från de som bor i Piteå.

Inspirationsresa sätter Piteås landsbygd på kartan

Inspirationsresa sätter Piteås landsbygd på kartan

Sveriges landsbygder förtjänar en tydligare plats i rampljuset! Därför anordnas nu en inspirationsresa i Pitebydgen som en del av programmet i den nationella Landsbygdsveckan den 2-7 maj 2023.

Porsnässkolan är en skola för elever från årskurs fyra till nio. Skolan ligger mitt i Norrfjärden.

Nämnderna föreslår nybyggnation av Porsnäs skola

Porsnäs skola har ett omfattande renoveringsbehov. Fastighets- och serviceförvaltningen har presenterat en rapport där byggnadernas konstruktion, skadornas omfattning, ekonomi och verksamhetens synpunkter ingår. Rapporten jämför olika alternativ för att säkra en god inomhusmiljö för personal och elever på Porsnässkolan. Utifrån rapporten föreslås en nybyggnation av skolan.

Piteå kommun öppnar upp SFI för fler

Piteå kommun öppnar upp SFI för fler

När regeringen aviserade om att möjliggöra för kommuner att erbjuda SFI till flyktingar från Ukraina började Piteå kommun att arbeta för det på en lokal nivå. Genom projektet Care – Äntligen blir det nu verklighet. Piteå kommun har också en vilja om att öppna upp undervisningen för andra grupper av människor som idag inte heller har laglig rätt till SFI.

Mona Caron är festivalens internationella konstnär, hon inspireras av naturens växtkraft och kommer att måla fasaden på Lillbrogatan 12.

Internationell muralmålningskonstnär till Piteås festival Ogjort

Mona Caron är muralmålningsfestivalens internationella konstnär. Hon kommer från Schweiz, bor i San Francisco och har världen som arbetsplats. Hon hämtar sin inspiration i naturens växtkraft och har inför festivalen varit i kontakt med en svensk biolog. Sin senaste muralmålning gjorde Mona i Mumbai i Indien, målningen i Piteå blir hennes hittills nordligaste verk och hon kommer att måla fasaden på

Pitefolk Världsmusikfestival, Barockfestival och Folk och fä visfestival får kulturbidrag till sina evenemang. Foto: Getty

Kultur-och fritidsnämnden klubbade igenom kulturbidrag till tre festivaler

Vid dagens sammanträde beslutade nämnden att ge bidrag till Pitefolk Världsmusikfestival, Barockfestival och Folk och fä visfestival. Genom kulturbidragen stödjer kultur- och fritidsnämnden ett bra kulturklimat med barn och unga, mångfald och jämställdhet som prioriterade områden.

Piteå kommun svarar på IVO:s kritik av särskilda boenden för äldre

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har genomfört en nationell granskning av särskilda boenden för äldre i kommunal regi. Nu har turen kommit till Piteå kommun att få ta del av IVO:s beslut som innehåller kritik inom fyra områden; Individuell bedömning och kompetensnivå, Dokumentation och personalkontinuitet, Läkemedelshantering och Vård i livets slutskede.

Socialnämnden inför svenska studier på arbetstid för vård- och omsorgspersonal

Socialnämnden inför svenska studier på arbetstid för vård- och omsorgspersonal

Under dagens sammanträde fattade Socialnämnden beslutet att införa studier i svenska på arbetstid för tillsvidareanställd vård- och omsorgspersonal. Ett femtiotal utrikesfödda medarbetare är aktuella för två timmars lärarledda studier per vecka. Hälften av dem kommer även komplettera studierna med ett digitalt verktyg för yrkessvenska; Lingio.

Vid Barn- och utbildningsnämndens sammanträde godkändes budgetuppföljning för första kvartalet och årsprognos för 2023.

Barn- och utbildningsnämnden godkänner budgetuppföljning

Utbildningsnämnden redovisar ett underskott på - 1,8 miljoner till och med mars månad i år. Bland annat ökade kostnader för skolskjutsar, IT-licenser och fler elever som studerar på annan ort ligger bakom underskottet.

Visa mer