Gå direkt till innehåll
Inspirationsresa sätter Piteås landsbygd på kartan

Pressmeddelande -

Inspirationsresa sätter Piteås landsbygd på kartan

Sveriges landsbygder förtjänar en tydligare plats i rampljuset! Därför anordnas nu en inspirationsresa i Pitebydgen som en del av programmet i den nationella Landsbygdsveckan den 2-7 maj 2023.

Landsbygdsvecka ska lyfta hela landet

Landsbygdsveckan* är en ny nationell arena för att synliggöra allt innovativt och spännande som händer runt om i våra svenska landsbygder, där byarna och samhällena i Pitebygden inte är något undantag.

- Vi har så många drivna och duktiga entreprenörer på landsbygden vars verksamheter är en viktig del av de framtidslösningar och den omställning vi står inför idag, inte minst med den stora inflyttning som väntar i norra Sverige, säger Maria Öberg, Landsbygdsutvecklare på Piteå kommun.

Som en del av programmet under Landsbygdsveckan anordnar därför Piteå kommun, Projekt Gröna Näringar och Företagarna i Piteå tillsammans en inspirationsresa den 3 maj till Sjulsmark och trakterna däromkring. Här får man som deltagare möjlighet att besöka flertalet företagare som berättar om sina verksamheter och möjligheter att driva företag i Pitebygden. Resan riktar sig främst till frontpersonal inom besöksnäring, handel, och transportservice samt politiker och tjänstemän som i sitt arbete kräver en god kännedom om våra olika entreprenörers verksamheter i regionen.

- Genom att bjuda in till den här typen av inspirationsresor höjer vi inte bara kunskapen om våra företagare, dess verksamheter och utbud utan förhoppningsvis kanske vi även inspirerar fler till att våga starta och driva företag på landsbygden, säger Stina Eriksson, Destinationsutvecklare på Piteå kommun.

Intentionen är att kunna göra fler resor av den här typen till andra delar av kommunen framöver där även verksamheter i närliggande branscher kopplas på, ett exempel är de gröna näringarna som många gånger tangerar besöksnäringen, inte minst när det gäller upplevelsen av vår landsbygd, maten och kulturen.

*Bakom Landsbygdsveckan står Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket, vilka alla arbetar för att lyfta landsbygders viktiga roll för den hållbara framtiden

Kontakt:

Stina Eriksson, Destinationsutvecklare, Piteå kommun, Tel: 0911-69 70 88

Jessica Lindberg, Näringslivsutvecklare, Piteå kommun. Tel: 073-840 47 52

Maria Öberg, Landsbygdsutvecklare, Piteå kommun, Tel: 0911-69 61 95

Cecilia Lindström, Handelsutvecklare, Företagarna i Piteå, Tel: 070-2607014

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se