Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sara Holm, näringslivsavdelningen och Fredrik Blom, Inflyttarservice representerar Piteå kommun på emigrationsmässan i Holland.    Foto: Piteå kommun

Mot Nederländerna för att attrahera nya Piteåbor

Piteå och övriga Norrbottenskommuner har behov att öka antalet invånare. Under helgen 1-2 april medverkar Norrbotten för första gången vid Emigration Expo i Houten, Nederländerna. Evenemanget samlar årligen tusentals besökare som är intresserade av att flytta till andra länder. Även Region Norrbotten och Arbetsförmedlingens medverkan vid mässan för att tillsammans attrahera nya medborgare.

Fasaden på Sundsgatan 36 blir Kims målarduk under Piteås konstfestival i maj.

Muralmålaren Kim Demåne till Piteås nya konstfestival Ogjort

Kim Demåne är en av fyra konstnärer som kommer att sätta färg på Piteå under den nya konstfestivalen Ogjort 2023 som genomförs i maj. Årets tema är muralmålningar och konstnärerna kommer att måla fyra olika väggar i centrala Piteå. Kim Demåne är festivalens nationella konstnär och han kommer att uppföra sin muralmålning på Sundsgatan 36, en fasad som förvaltas av fastighetsbolaget RAWI.

I år har Tuppen dekorerats av Frax en konstnär från Piteå. Avtäckningen sker fredag 31 mars klockan 12.30 Foto: Piteå kommun

Pressinbjudan - Invigning/avtäckning av ”Tuppen” på Byxtorget i Piteå

Fredag 31 mars klockan 12.30 avtäcks "Tuppen" på Byxtorget i centrala Piteå. Media bjuds in att närvara vid invigningen/avtäckningen. För fjortonde året i rad dekoreras ”Tuppen” och den kommer att lysa upp i centrum. Det finns alltid ett överraskningsmoment vid avtäckningen - påskdekorationen ser aldrig likadan ut. I år har uppdraget utförts av Frax, en 18-årig konstnär från Piteå.

Från Montessoriprofilering till Montessoriinspirerat

Från Montessoriprofilering till Montessoriinspirerat

Ett av kraven för att vara en auktoriserad Montessoriutbildning är att två tredjedelar av personalen är behöriga Montessorilärare. Idag har två av fyra lärare den behörigheten och undervisningen kommer därför att ändra inriktning till en så kallad Montessoriinspirerad verksamhet. Elever kommer fortsatt att erbjudas plats på inriktningen och arbetet kommer att följa Montessorimetoden.

Incident under utredning

I förra veckan utsattes företaget Careium, som levererar och ansvarar för drift av trygghetslarm, för en cyberattack som slog ut larmen. I samband med detta har en personuppgiftsincident inträffat. Den påverkar sannolikt Piteå kommun men i dagsläget vet vi inte säkert eller omfattningen.

Karin Ceder, förskollärare på Böle förskola i Piteå tar för tredje gången emot årets eTwinningpris. Foto: Piteå kommun

Böle förskola i Piteå prisas återigen för sitt internationella samarbete

På Böle förskola genomfördes under läsåret 2021-2022 ett eTwinning-projekt som hette ”Little Red Riding Hood around Europe”. För sitt projekt har förskolan för tredje gången vunnit årets eTwinningpris. Det är lärarnas sinnrika undervisningssamarbeten med andra europeiska skolor för att främja internationell förståelse bland eleverna som prisas.

Foto: Getty Images

Driftstörning av trygghetslarm: Nu fungerar larmen igen!

Uppdaterat 24 mars: Företaget Careium meddelar att larmsystemet är i gång igen och de hanterar åter hela larmkedjan. I Piteå kommun har nattpatrullens extra tillsyn under natten fungerat som ett bra komplement för att skapa trygghet.

Andreas Nyberg från polisen och kommunalråd Kata Nilsson strävar gemensamt mot ett tryggare Piteå.      Foto: Piteå kommun

Barn och unga samt trygga miljöer i fokus för kommunens och polisens samverkan

En god samverkan mellan polis och kommun är avgörande för ett bra brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Nu har polisen och Piteå kommun undertecknat nya överenskommelser för det gemensamma arbetet med fokus bland annat på barn och unga, trygga miljöer samt ökad synlighet och närvaro av poliser. Arbetet med att förebygga narkotika samt våld i nära relation kommer också att prioriteras un

Visa mer