Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Vattenläcka i Svensbyn - förskola, skola och fritids stänger

På grund av en vattenläcka i Svensbyn saknas både dricks- och avloppsvatten i området. Det blir svårt att bedriva verksamheten och förskolan (Pyret), skolan och fritids i Svensbyn stängs därför under dagen. Vårdnadshavare informeras och vi återkommer med uppdateringar och eventuell förlängning av stängningen.

Tomas Backeström, ny chef för nya avdelningen Hållbar tillväxt.           Foto: Marie Öqvist

Tomas Backeström blir chef för den nya avdelningen Hållbar tillväxt

Nu är det klart att Tomas Backeström blir chef för den nya avdelningen Hållbar tillväxt på Piteå kommun. Avdelningen ska jobba nära kommunledningen för att på bästa sätt tillvarata möjligheter och möta utmaningar som Piteå kommun står inför de kommande åren. Tomas arbetar idag på Region Norrbotten, men har tidigare haft flera olika chefstjänster inom Piteå kommun.

Pär Johansson grundare till Glada Hudik-teatern kommer till Piteå

Pressinbjudan - Pär Johansson Glada Hudik-teatern föreläser i Piteå

Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern, håller en inspirationsföreläsning i Christinasalen under parollen ”Barn föds inte med fördomar” och på temat vänskap, utanförskap och värdegrundsarbete samt även ge information kring projektet Catwalk i skolan, ett utbildningsmaterial för grundskolans elever i värdegrundsfrågor. Media är välkommen att träffa Pär Johansson tisdag 21 mars kl 14.15.

Bidra till Piteås värdskap – hyr ut boende under Piteå Summer Games

Bidra till Piteås värdskap – hyr ut boende under Piteå Summer Games

Anmälningarna tickar in till en av sommarens höjdpunkter – Piteå Summer Games. Arrangören tror på minst 750 lag, vilket innebär tusentals supporters, familjer och anhöriga som behöver någonstans att bo. Eftersom det redan är fullbokat på många boendeanläggningar söker vi privata hus, stugor, lägenheter och rum för uthyrning under PSG 30 juni –2 juli 2023. Anmäla redan idag!

Piteås tidigare fristadsmusiker Justina är en av arrangörerna till Eldfesten Norra som genomförs på Kaleido 14 mars.

Eldfest välkomnar våren och symboliserar hopp och framtidstro

Den 14 mars genomförs Eldfesten Norra på Kaleido i Piteå. Chaharshanbe Suri som eldfesten heter på persiska är en icke-religiös högtid som firats i flera tusen år. Med flammande eldar firas naturens förändring när vinter blir till vår och ljuset kommer tillbaka. Men protesterna och händelserna i Iran gör att firandet av Eldfesten 2023 blir speciell.

Varje skyddsrum har en skylt utanför dörren samt information om hur många lokalen rymmer samtidigt. Foto: Helene Markström

Grundlig genomgång av Piteå kommuns skyddsrum

Fastighets- och serviceförvaltningen i Piteå kommun har gjort en heltäckande inventering av de skyddsrum som finns i kommunens fastigheter. Nu innehåller 37 skyddsrum rätt utrustning och är möjliga att ställa i ordning inom två dygn ifall det skulle behövas. Skyddsrum kan användas av civilbefolkningen, inte militären, i händelse av krig. Då räknas de svenska skyddsrummen som allmän plats.

Barnbibliotekarierna Åsa Wilén och Stina Ingvarsson förbereder utdelningen av boken Min egen bok om att börja förskoleklass. Foto: Piteå kommun

Piteås förskolebarn får egen bok inför skolstarten

Min egen bok om att börja förskoleklass - så heter boken som biblioteken i Piteå har köpt in till alla barn som ska börja skolan till hösten. Tanken är att ge barnen en positiv känsla och läsupplevelse inför skolstarten. Boken är också ett fint material för förskolepedagoger att jobba med för att underlätta barnens övergång mellan förskola och skola.

Ekonomiprogrammet åk 3 på Strömbackaskolan Foto: Sara Holm

Nytt samarbete med Strömbackaskolan lyfter Piteås byar och bostadsområden

I höstas gjordes det en utredning av vad potentiella inflyttare ville ha inför en eventuell flytt. Då stod det klart att näst efter möjligheter till arbete efterfrågades möjligheten att läsa om livet i Piteå samt kunna utforska staden på distans. Piteå har många bostadsområden och byar som alla har sitt unika utbud och sin unika prägel.

Foto: Gettty Images

Anton Li Nilsson tar plats i Piteå kommuns politiska ledning

Vid måndagens kommunstyrelsemöte beslutades att centerpartiets Anton Li Nilsson tillfälligt ersätter Majvor Sjölund som andre v. ordförande i kommunstyrelsen. Vid mötet beslutades också om medel för det fortsatta arbetet med Norrbotniabanan, som bland annat ska användas för att fördjupa och utveckla kommunens förberedande arbete i och med att Trafikverket snart går in i en mer konkret fas i bygget

 Sportlovet är igång och så är även hela anläggningen på Lindbäcksstadion. Foto: Maria Fäldt

Full rulle på Lindbäcksstadion

På sportlovets första dag skiner solen och skidbacken är full med barn och ungdomar. Det är en härlig stämning och området sjuder av aktivitet. Hela anläggningen är igång: campingen, backen, parken, längdskidspåren och inne i cafét står Annica, Moa och Sanna redo att servera hembakat fika, mackor, hamburgare och klämjärnsmackor till hungriga besökare.

Entreprenörsveckan är en uppskattad tradition på Sjulnässkolan som involverar alla elever på skolan. Foto: Piteå kommun

Entreprenörsvecka på Sjulnässkolan

Under vecka 9 har Sjulnässkolan genomsyrats av entreprenörsanda. Hela skolan från årskurs 4 till 9 har arbetat med entreprenörskap på olika sätt och veckan avslutades med en välbesökt mässkväll.

Visa mer