Gå direkt till innehåll
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Pressmeddelande -

Driftstörning av trygghetslarm: Nu fungerar larmen igen!

Uppdaterat 24 mars: Företaget Careium meddelar att larmsystemet är i gång igen och de hanterar åter hela larmkedjan. I Piteå kommun har nattpatrullens extra tillsyn under natten fungerat som ett bra komplement för att skapa trygghet.

23 mars:
Just nu ligger driften av trygghetslarm nere. Felet är lokaliserat men kommer kräva en omstart, det kan då ta flera timmar att få i gång trygghetslarmen igen. Careium är leverantör och ansvarar för driften.

Det har varit driftstörningar från klockan 01 i natt. I Piteå kommun har drygt 900 personer trygghetslarm och av dessa har majoriteten också hemtjänst.

-Vi jobbar just nu med att kontakta alla som har trygghetslarm enligt en viss prioriteringsordning. Det är av oerhörd vikt att vi får kontakt med alla och kan säkerställa att de får den hjälp de behöver, säger Helena Magnusson, avdelningschef ordinärt boende, Piteå kommun.

Anhöriga uppmanas också kontakta sina nära som de vet har trygghetslarm. Careium arbetar för fullt för att all funktionalitet ska vara i gång så snart som möjligt.

Informationen uppdateras löpande på Pitea.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Helena Magnusson

Helena Magnusson

Avdelningschef Ordinärt boende, Socialtjänsten 0911-69 62 51 alt. 070-588 60 62 pitea.se Omsorg & stöd