Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Visionsskiss inför kommande planeringsarbete. Foto:                 Illustration: Mandaworks

Nu är planeringen för stadsutvecklingen vid Sörfjärden igång på allvar

Under hösten startade arbetet med att ta fram ett planprogram för området vid Sörfjärden, som bland annat infattar det kommande resecentrumet. Bygget av Norrbotniabanan är en viktig del i Piteås utveckling och kommer att få en mycket stor betydelse för Piteås framtid och infrastruktur. Det nya planprogrammet ska peka ut riktningen för utvecklingen av området.

Övre raden fr vänster: Anna Åström, Affärsrådgivare i Piteå, NyföretagarCentrum Nord, Anna Engström, Verksamhetschef, NyföretagarCentrum Nord Nedre raden från vänster: Nicklas Winblad von Walter, Näringslivschef Piteå Kommun, Ulf Fjällström, Näringsl

Nu öppnar NyföretagarCentrum i Piteå

NyföretagarCentrum Nord, regionens starka samverkansorganisation för att stötta nyföretagare, etablerar nu verksamhet i Piteå. Tack vare den nya etableringen får nyföretagare i Piteå tillgång till rådgivning, utbildning och nätverk för att realisera och utveckla sina affärsidéer. NyföretagarCentrums Piteåkontor förläggs på Acusticum och verksamheten drar igång i detta nu.

Socialtjänstens Linda Nyström kommer finnas på plats och instruera under lanseringsdagarna.

Pressinbjudan - Kickoff för socialtjänstens VR-utbildning

Varmt välkommen till lansering och kickoff för socialtjänstens VR-utbildning i förflyttningsteknik. Totalt 42 VR-glasögon med tillhörande handkontroller ska fördelas så de är lättillgängliga för personal på särskilt boende, i hemtjänsten, på gruppbostäder och inom personlig assistans. Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande, medverkar under dagen.

Enhetschef Lotta Sundman välkomnar de nya YH-utbildningarna till Piteå.       Foto: Kia Svensson

Nya yrkeshögskoleutbildningar i Piteå underlättar kompetensförsörjning

Idag lämnade Myndigheten för yrkeshögskolan besked om vilka nya YH-program som får starta, och klart är att sex utbildningar har beviljats med Piteå som studieort. Det är främst utbildningar inom teknik och tillverkning samt bygg- och anläggning, men också en utbildning inom hälso- och sjukvård.

Nytt medianummer

Nytt medianummer

Från och med idag den 10 januari 2023 kommer Räddningstjänsten Piteå-Älvsbyn ingå i det gemensamma ledningssystemet Räddningssamverkan Nord.

Vinnaren av Piteå kommuns kulturpris Caroline Johansson Kuhmunen tar emot priset onsdag 4 januari på Ekbergs konditori i Piteå. Foto: Pressbild

Pressinbjudan - Kommunens Kulturpris 2022 delas ut onsdag 4 januari

Årets kulturpristagare, Caroline Johansson Kuhmunen kunde inte närvara när Piteå kommun presenterade stipendiater och årets vinnare av kulturpriset i december. Nu är Caroline hemma i Piteå och kommer att ta emot Kulturpriset onsdag 4 januari. Pressen bjuds in att vara med vid utdelningen, onsdag 4 januari klockan 12 på Ekbergs konditori i centrala Piteå.

Samverkande insatser för unga elever - en nyckelfråga för Piteå och Älvsbyn.    Foto: Getty Images

Samverkande insatser för unga elever - en nyckelfråga för Piteå och Älvsbyn

Under 2022 är drygt 140 ungdomar i Piteå och Älvsbyn registrerade som avhoppare från gymnasieskolan. Svårigheter att återgå till skolan efter distansstudier under pandemin är en förklaring. I ett EU-finansierat projekt gör Piteå kommun och Älvsbyns kommun gemensam sak för att hitta fungerande arbetssätt kring ungdomars utmaningar gällande utbildning och kompetens

I mars startar ett nytt samverkansprojekt som sätter kompetensförsörjningen i blickfånget.       Foto: Gettty Images

9,5 miljoner kronor till nytt samverkansprojekt: Kompetensarena Piteå-Älvsbyn

I veckan fick Piteå kommun och Älvsbyns kommun det positiva beskedet att ett nytt samverkansprojekt beviljats 9,5 miljoner kronor av Europeiska Socialfonden. Syftet med projektet är att identifiera hållbara lokala och regionala strukturer och tjänster kopplade till näringslivets behov av kompetensförsörjning. Projektet startar i mars och ska pågå i två år.

Smittspridningen ökar - Socialtjänsten uppmanar till försiktighet vid besök

Smittspridningen ökar - Socialtjänsten uppmanar till försiktighet vid besök

Inför julhelgerna har socialtjänsten i Piteå kommun ett utmanande bemanningsläge med anledning av stor smittspridning av både säsongsinfluensa och Covid-19 i samhället. Förvaltningen har nöjt nivån av source control i vissa verksamheter och uppmanar alla anhöriga till stor försiktighet vid besök: Undvik helt att träffa äldre och sköra om du har förkylningssymtom.

Acusticum och Campus Piteå    Foto: Magnus Johansson

Vuxenutbildningen flyttar till Campus Piteå

Den 1 januari slår vi upp portarna för Vuxenutbildnings nya lärcentrum på Campus Piteå. Först att flytta in är grund- och gymnasial vuxenutbildning samt SFI och särvux. Yrkeshögskolan finns redan på området och flyttar in i de nya lokalerna inom kort.

Ny daglig verksamhet, budgetuppföljning och tillitsbaserat arbetssätt i hemtjänsten

Ny daglig verksamhet, budgetuppföljning och tillitsbaserat arbetssätt i hemtjänsten

Under dagens sammanträde fattade Socialnämnden beslut om internbudget för nästa år. Kommunfullmäktige har utökat nämndens budgetram med två miljoner kronor. Tillskottet kommer användas till att starta en ny daglig verksamhet. Socialnämnden under mötet fattade beslut om att införa tillitsbaserat arbetssätt i hemtjänsten i hela kommunen. Socialchef informerade om arbetet med kompetensstegen.

Visa mer