Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Grisberget är en av Piteås sju klassificerade hälsoslingor. Lördag 10 september genomförs aktiviteter vid två av slingorna.

Presentation av Piteås hälsoslingor under vandringens dag

vandringens dag lördag 10 september bjuds allmänheten in till en guidad tur och presentation av konceptet vid två av slingorna, Grisberget och Karlberg. Vid Grisberget kommer representanter från Regionen och Piteå kommun att berätta mer om hälsoslingorna och naturens goda effekter på hälsan.

Hanna Mikaelsson, enhetschef Munkberga, Eva Jönsson, utbildningsansvarig Silviahemmet, Anna-Carin Marklund, enhetschef Munkberga och Eva Börjesson Öman, socialchef. Foto: Sofie Lundmark

Festlig stämning när Munkberga tilldelades unik Silviahemscertifiering

Idag mottog Munkberga, ett av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre, sin Silviahemscertifiering signerad av H.M. Drottningen. Certifieringen, som är den första norr om Gävle, är ett viktigt steg i ledet mot en mer långsiktig strategi och målsättning för att förbättra demensvården i Piteå kommun.

Fastighets- och servicenämnden vill minska effekten av prisökningen på äldres mat nästa år

Fastighets- och servicenämnden vill minska effekten av prisökningen på äldres mat nästa år

En enig Fastighets- och servicenämnd fattade igår beslut om att mildra effekterna av de kraftiga prisökningarna på livsmedel och drivmedel som i sin tur påverkar priset på matabonnemang för äldre. Idag ligger månadsavgiften för den enskilde mellan 93–96% av den faktiska kostnaden. Fastighets- och servicenämnden föreslår nu en tillfällig reducering kostnadstäckningsgraden till 90%.

Silviahemmets certifieringssymbol som får användas av de enheter som har fått ett giltigt certifikat. Certifikatet förnyas vart tredje år.

Pressinbjudan - Silviahemscertifiering av Munkberga, särskilt boende för äldre i Piteå kommun

Varmt välkommen till ceremonin då Munkberga, ett av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre, får motta Silviahemscertifieringen. En Silviahemscertifierad arbetsplats innebär att alla medarbetare vid en vård- och omsorgsenhet har fått en grundutbildning i demenskunskap. Stiftelsen Silviahemmet grundades 1996 på initiativ av H.M. Drottningen som sedan dess är stiftelsens ordförande.

Piteå klättrar brant i Småföretagarindex.    Foto: Adobe Stock

Intensiv samverkan har bidragit till Piteås klättring i Småföretagarindex

Piteå klättrar 58 placeringar i småföretagarindex 2022 och lägger sig på plats 25 av 290 i landet. Av Norrbottens 14 kommuner är Piteå rankad som fyra, vilket pekar på att småföretag i Piteå har bättre förutsättningar än i grannkommunerna Skellefteå och Luleå. I kategorin mindre städer/orter rankas Piteå som 1:a.

Befolkningen ökar - 71 nya pitebor sedan 1 apri

Befolkningen ökar - 71 nya pitebor sedan 1 apri

Piteå fortsätter att växa! Under perioden 1 april-30 juni ökade befolkningen med 71 personer. Ökningen består fullt ut av inflyttning av nya pitebor. Den 30 juni 2022 var vi 42 405 invånare i Piteå.

Ta chansen - låna en politiker på biblioteket 22-23 augusti.

Lämna böckerna i hyllan – låna en politiker i stället

Måndag 22 augusti och tisdag 23 augusti kan man göra ett lite oväntat lån på Piteå stadsbibliotek. Då har du nämligen chansen att "låna" en politiker för ett 15 minuters samtal. Så ta chansen att snacka Piteå, framtid, utveckling, barn och unga eller något helt annat med en av Piteås lokala politiker.

Stora Nolia är en av Sveriges ledande besöks- och handelsmässor. Efter några års uppehåll är nu mässan tillbaka och bjuder in till folkfest med ett brett program för stora och små. Välkommen!

Prata framtid och utveckling i vår monter på Stora Nolia

Stora Nolia är tillbaka i Piteå och pågår 6–10 augusti. Piteå kommun finns på plats i monter nummer 4036 på det 100 000 kvm stora mässområdet. Här kan du slå dig ner en stund, ta ett glas vatten från vattenbaren, samtala med politiker och tjänstemän om aktuella frågor och delta i dialoger.

Foto: Getty Images

I augusti erbjuder Piteå kommun bostad till 135 personer från Ukraina

Den 1 juli började en ny lagstiftning att gälla som innebär att Migrationsverket får ge kommuner ansvar att ordna boende åt personer som har fått uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet. Nu har Piteå kommun fått en anvisning att ordna bostad till 135 personer från Ukraina och arbetet med att lösa uppgiften pågår för fullt.

Smittspridningen av Covid-19 ökar – Socialtjänsten inför munskydd i patientnära arbete

Smittspridningen av Covid-19 ökar – Socialtjänsten inför munskydd i patientnära arbete

Pandemin är inte över. Nu ökar smittspridningen av Covid-19, trots att det är sommar. Socialtjänsten följer Region Norrbottens rekommendation och börjar återigen använda munskydd i patientnära arbete. Vid besök till våra boenden, kom absolut inte förkyld och vistas helst i den boendes lägenhet. Använd gärna munskydd om du är närmare än två meter.

Visa mer