Gå direkt till innehåll
Fastighets- och servicenämnden vill minska effekten av prisökningen på äldres mat nästa år

Pressmeddelande -

Fastighets- och servicenämnden vill minska effekten av prisökningen på äldres mat nästa år

En enig Fastighets- och servicenämnd fattade igår beslut om att mildra effekterna av de kraftiga prisökningarna på livsmedel och drivmedel som i sin tur påverkar priset på matabonnemang för äldre.

För personer som bor på särskilt boende för äldre ingår frukost, lunch, middag och två mellanmål varje dag i abonnemanget. Kommunfullmäktiges tidigare beslut från 2016 är att månadsavgiften för den enskilde ska ligga mellan 93–96% av den faktiska kostnaden. Fastighets- och servicenämnden föreslår nu en tillfällig reducering av kostnadstäckningsgraden till 90%.

-Läget i vår omvärld till följd av pandemin och Rysslands krig i Ukraina gör att de prisökningar som vi ser nu varit omöjliga att förutse och det är svårt att veta hur bestående de kommer att bli. Vi vill med det här beslutet mildra prisökningarnas genomslag hos våra äldre som bor på särskilt boende, säger Marita Björkman-Forsman, ordförande i Fastighets- och servicenämnden, Piteå kommun.

För de personer som bor i ordinärt boende eller i social omsorg kommer taxan för matleveranser inte höjas under nästa år.

Definitivt beslut om avgifterna fattas av Kommunfullmäktige i november. Den nya månadsavgiften kommer gälla från 1 februari 2023.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Ulf Hartman

Ulf Hartman

Ordförande Fastighets- och servicenämnden (S) Piteå kommun pitea.se Fastighets- och servicenämnden