Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Norrbotniabanan kommer med stora möjligheter för Piteå.                              Foto: Patrick Degerman

Öppet seminarium 15 juni om resecentrum för Norrbotniabanan

Norrbotniabanan närmar sig Piteå och det lokala engagemanget är stort. Information och dialog är en viktig fråga även i detta tidigare skede. Onsdag 15 juni kl. 18-20 bjuder därför Piteå kommun in till ett seminarium på Kaleido om Norrbotniabanan, resecentrum och Piteås möjligheter utifrån den nya järnvägen.

Olivia Eklund är utsedd till årets handledare, här tillsammans med eleven Rawen Khaled som nominerat henne. Foto: Ewa Karlsson-Sjölander

Vård och omsorgscollege har utsett Oliva Eklund till årets handledare

Varje år har elever som studerar Vård- och omsorgscollege på Strömbacka skolan och personal i socialtjänstens verksamheter möjlighet att nominera årets handledare. Utmärkelsen i år går till Oliva Eklund som arbetar som undersköterska på Berggården i Piteå kommun. Hon är nominerad av eleven Rawan Khaled.

Fler klimatlådor ska minska matsvinnet i Piteå kommun

Fler klimatlådor ska minska matsvinnet i Piteå kommun

Fastighets- och servicenämnden har gett Måltidsservice i uppdrag att utöka försäljningen av klimatlådor till fler skolor och förskolor. Syftet är att minska matsvinnet i Piteå kommun. Projektet med Klimatlådan kommer utvärderas i höst. Sedan projektstart har matsvinnet i Piteå kommun minskat med cirka 62 kg.

Socialtjänsten åtgärdar bristande rutiner och anmäler sig själv till IVO

Socialtjänsten i Piteå kommun anmäler sig själv till IVO i barn- och familj ärenden där internkommunikationen brustit. Vidare utredning pågår enligt bestämmelserna om lex Sarah. Utredningen bifogas anmälan till IVO så snart den är klar, senast inom två månader från anmälningsdatum.

Cykelns dag firas på fredag 3 juni.

Pressinbjudan - Cykelns dag

Cykelns dag firas på fredag 3 juni. Piteå kommun ska överraska cyklister under morgonen, för att visa uppskattning i deras val att resa hållbart till och från jobbet eller skolan. Att cykla är roligt, hållbart och ett bra val för både hälsan och miljön.

Näringslivschefen Nicklas Larsson ser alla undersökningar som viktiga för fortsatt utveckling.         Foto: Maria Fäldt

Glödhett näringsliv i Piteå, men svikande siffror i Svenskt näringslivs mätning

Idag offentliggjordes Svenskt näringslivs mätning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. I undersökningen uppvisar Piteå kommun ett försämrat resultat, samtidigt som det lokala näringslivet präglas av expansion och stark tillväxt. Näringslivschefen anser att alla mätningar är bra och kan ge viktig information om både kommunens och Piteås förbättringsområden.

Palt, färska ägg samt chark och pålägg till vård och omsorgsboenden består till hundra procent av lokalproducerade livsmedel. Foto: Maria Fäldt

Fokus på lokalproducerat i ny livsmedelsupphandling

Fler varukorgar och separata upphandlingar har gett lokala leverantörer bättre förutsättningar att lämna anbud. Upphandlingen har genomförts tillsammans med kommunerna Älvsbyn, Arjeplog och Arvidsjaur. Palt, färska ägg samt chark och pålägg till vård och omsorgsboenden är hundra procent lokalprocerat. Martin & Servera blir leverantör av huvudsortimentet.

Ansökan öppen igen inför sommarens feriejobb

Ny chans att söka feriejobb

Nu ger vi unga som inte sökt feriearbete i sommar en ny chans. Det finns plats för tio unga kommunutvecklare med chans att påverka Piteås utveckling samt några ströplatser i andra verksamheter. Ansökan är öppen 25 maj till 1 juni. Vi uppmanar de unga att ansöka redan idag, först till kvarn gäller.

Allt färre behöver försörjningsstöd i Piteå

Allt färre behöver försörjningsstöd i Piteå

Antalet hushåll som behöver försörjningsstöd fortsätter minska i Piteå. Det visar Socialtjänstens tertialrapport som redovisades för Socialnämnden idag - ett resultat som påverkar budgetutfallet i rätt riktning. På två år har antalet hushåll som får försörjningsstöd minskat från 365 hushåll per månad år 2020 till 260 idag - en minskning med 100 hushåll.

Pressinbjudan – Samtal efter Socialnämnd

Varmt välkommen till pressträff efter nästa Socialnämnd. Aktuella frågor som kommer behandlas under Socialnämndens sammanträde på tisdag är bland annat budgetuppföljning till och med april, ny årsprognos samt revideringar i handlingsplanen Våld i nära relationer.

Blåsmarks hembygdsgård - en samlingsplats för byborna.     Foto: Stina Eriksson

Blåsmark är årets by 2022

Blåsmark är Årets by 2022. Utnämningens baseras på förmågan att målmedvetet tillvarata engagemang och kreativitet i arbetet för att utveckla byn. Stort grattis till Blåsmark!

Visa mer