Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

I projektet träffas medarbetare från olika professioner varje vecka för en nära samordning av vårdtagarnas behov. Foto: Getty Images

Tillitsbaserat arbetssätt i hemtjänsten – pilotprojekt pågår i Öjebyn

Under april månad startade genomförandefasen av projektet Tillitsbaserad styrning i hemtjänsten i samtliga tre hemtjänstgrupper i Öjebyn. Syftet med projektet är att prova ett förändrat och mer tillitsbaserat arbetssätt inom hemtjänsten för att komma ifrån dagens detaljstyrda och tidskrävande sätt att jobba. Målet är att införa arbetssättet i alla arbetsgrupper.

Ett filmteam besökte Piteå med anledning av en ny utbildning med start i höst.          Foto: Kia Svensson

Ny YH-utbildning får draghjälp av bygginspiratör

Från och med i höst är det möjligt att läsa utbildningen Miljösamordnare – Hållbara byggnader i Piteå. Undervisningen sker via länk till studiegrupper på flera orter, bland annat Piteå. Under torsdagen besökte utbildningsanordnare KYH och bygginspiratören "Byggsandra" Piteå för att göra en inspirationsfilm som ska locka fler – inte minst kvinnor – att söka sig till byggbranschen.

 Porsnässkolan är en skola för elever från årskurs fyra till nio. Skolan ligger mitt i Norrfjärden.

Ersättningslokaler sökes till Porsnässkolans elever efter utredning av inomhusmiljön

En stor del av Porsnässkolans lokaler i Norrfjärden är fuktskadade i golv, ytterväggar och innertak och måste renoveras. Fastighets- och serviceförvaltningen söker tillsammans med utbildningsförvaltningen efter ersättningslokaler till eleverna. Personal och vårdnadshavare är informerade om det aktuella läget och kommer få löpande information av rektor på Porsnässkolan.

Gunilla och Anna har fått det ärofyllda svensklärarpriset. Foto: Marie Öqvist

Lågstadielärare tilldelas Svenska Akademiens svensklärarpris

Anna Brännström och Gunilla Lundström lärare åk 1-3 i Svensbyn och Böle får ta emot Svenska Akademins svensklärarpris 2022. De har i sin yrkesroll stimulerat intresset för läsning. Arbetssättet har entusiasmerat och engagerat elever, vårdnadshavare och kollegor i de två skolorna. Med god läsfärdighet öppnas dörrar till magiska, underbara och mystiska världar att besöka och bebo.

Parkchef avstängd i väntan på utredning

Under måndagen kom det till förvaltningschefens kännedom att en grupp inom parkavdelningen byggt en paviljong till avdelningschefens privata trädgård. Chefen är nu avstängd i väntan på en utredning.

Pressinbjudan: Pilotprojekt för nytt arbetssätt i hemtjänsten

Välkommen till pressträff hos en av Piteå kommuns hemtjänstgrupper som ingår i pilotprojektet Tillitsbaserad styrning i hemtjänsten. Syftet med projektet är att prova ett förändrat och mer tillitsbaserat arbetssätt inom hemtjänsten för att komma ifrån dagens detaljstyrda och tidskrävande sätt att jobba.

Det finns goda möjligheter att utbilda sig i Piteå.                 Foto: Getty Images

Minimässa fredag 20 maj visar upp ett brett utbildningsutbud i Piteå

De stora investeringarna i Norrbotten och Västerbotten innebär ett stort rekryteringsbehov. Många företag är redan idag i stort behov av rätt kompetens. För dig som drömmer om att utbilda dig eller byta bransch är tajmingen helt rätt. På fredag 20 maj anordnas minimässan "Möt din framtida utbildning" där bland annat yrkeskurser och utbildningar som ger goda chanser till jobb visas upp. Välkommen!

Ann-Sofie Gustavsson, rektor Piteå kommun tog emot pris för Årets UF-ambassadör Foto: Mikael Sundkvist

Lyckat koncept i förskolan, entreprenörskap som lärande

- För mig är det en stor ära att ta emot priset för Årets UF-ambassadör det synliggör pedagogernas viktiga arbete som görs i förskolan. Där barnens möjligheter till nyfikenhet, skapande och entreprenörskaps får ta plats, flera av barnen kan vara våra framtida företagare, säger Ann-Sofie Gustavsson, rektor Piteå kommun.

IT-utvecklaren Ulla-Karin Lundgren är i full gång med att inreda en medieverkstad i Bergsviken.

En kreativ medieverkstad för kompetensutveckling

IT-utvecklaren Ulla-Karin Lundgren är i full gång med att inreda en medieverkstad i Bergsviken. En utforskande miljö där fokus ligger på att utveckla kunskaperna inom naturvetenskap, teknik, matematik, narrativt berättande, programmering och skapande i olika former. En kreativ medieverkstad för kompetensutveckling för pedagoger i Piteå kommuns förskolor, som i slutändan kommer barnen till gagn.

Piteå kommun planerar för attraktiva, varierade och fler bostäder.          Foto: Getty Images

En tydlig plan för bostadsutvecklingen tar Piteå framåt

Under kommande år planeras för stora industrisatsningar i regionen. Det innebär att Piteå kommer att växa, befolkningen öka och kommunen behöver planera för ytterligare bostäder, arbetsplatser och infrastruktur. En långsiktig planering för Piteås framtid pågår ständigt, men nu är det viktigare än någonsin. Nu lanseras en ny kartfunktion som ger en god överblick för bostadsutvecklingen i kommunen.

30 kuber runt om i Sverige, där kuberna ska symbolisera en av varje mänsklig rättighet. Eleverna vid varje kubskola tolkar sin rättighet och resultatet resulterar i en lokal utställning och till hösten samlas kuberna i Stockholm. Foto: Marie Öqvist

Rätten till asyl tolkas av elever

Under flykten till Sverige hände det många hemska saker, men även bra. Genom arbetet med kuben vill eleverna från språkintroduktion dela sin upplevelse. Media är välkomna att delta vid elevernas vernissage 13 maj klockan 10.00, Strömbackaskolan vid tennisplanen/cykelparkeringen.

Grattis till Hortlax församling, vinnare av Fairtrade City Piteå stipendium. Foto: Mikael Sundkvist

Hortlax församling tilldelas nyinrättat stipendium

Fairtrade City Piteå stipendium är ett stipendium som delades ut för första gången i samband med Piteå Business Awards. Stipendiet är på 15 000 kronor och tilldelas Hortlax Församling.

Visa mer