Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan – Samtal efter Socialnämnd

Pressinbjudan – Samtal efter Socialnämnd

Varmt välkommen till pressträff efter nästa Socialnämnd. -Vi vill ge media möjlighet till samtal med oss om våra aktuella frågor och beslut direkt efter nämnden haft sitt sammanträde, säger Sven-Gösta Pettersson, socialnämndens ordförande. Aktuella frågor: budgetuppföljning för mars, den första årsprognosen, avvikelser enligt lex Sarah SoL samt äskande av medel för projektering av ny gruppbostad.

Arbetet med förslag till FÖP Öjebyn pågår.

Fördjupad översiktsplan för Öjebyn ska visa vägen för fortsatt utveckling

Just nu pågår arbetet med en fördjupad översiktsplan (FÖP) för Öjebyn. Den ska visa vägen för den fortsatta utvecklingen av Öjebyn, med ambitionen att skapa en känsla av "blandstad" som ska främja en hållbar utveckling. Hur vill du att Öjebyns ska utvecklas? Ta chansen att tycka till i kommande dialoger.

Foto: Getty Images

Ökade priser och brist på livsmedel påverkar menyer i skola och omsorg

Kraftigt ökade livsmedelskostnader och brist på vissa livsmedel leder till utmaningar för Piteå kommuns måltidsservice. Matplaneringen för skola och äldreomsorg ses över löpande och menyerna anpassas efter tillgång på livsmedel och budget. Det innebär att menyerna för skolmat och mat till äldre kan komma att ändras med mycket kort varsel.

I sommar kommer Öjagatan och Granvägen att byggas om.                                 Foto: Ghassan Elajramy, Piteå kommun

Nu förbättras gatumiljön genom Öjebyn

I början av maj startar ett större vägarbete i Öjebyn. Det är Öjagatan och Granvägen som byggs om för att förbättra trafiksäkerhet och tillgänglighet, samtidigt byts gamla ledningar mot nya och bredbandskabel dras. Vi ber om ursäkt för att det kan bli stökigt under byggtiden.

Delar av Rosvik och Norra Fårön föreslås bli nya verksamhetsområden för kommunalt VA. Foto: pixabay.com

Fler fastighetsägare föreslås få kommunalt vatten och avlopp

Intresset för att ansluta sig till kommunens ledningsnät för vatten och avlopp är stort. I en översyn av befintliga riktlinjer för utbyggnad och tillsyn av kommunens VA föreslås två nya verksamhetsområden – delar av Rosvik och Norra Fårön. Nu bjuder kommunen in till samråd där fastighetsägare och allmänheten ges möjlighet att komma med synpunkter på förslaget.

Vi behöver fler semestervikarier - välkommen att söka sommarjobb hos oss!

Vi behöver fler semestervikarier - välkommen att söka sommarjobb hos oss!

Rekryteringsbehovet är stort inför sommaren och Piteå kommun välkomnar fler att söka semestervikariat inom vård och omsorg. Vikarier önskas till omsorgs- och psykiatriboende, särskilt boende för äldre, hemtjänst, nattpatrullen, Trädgårdens äldrecentra, korttidsverksamhet och personlig assistans. Sommarbonus, individuell introduktion och friskvårdsersättning erbjuds vikarier.

Urban Eriksson, Trafikverket, informerade och svarade på kommunstyrelsens frågor.    Foto: Ann-Sofie Boman

Uppskattad temadag om Norrbotniabanan för kommunstyrelsen

Under tisdagen samlades kommunstyrelsen för en temadag om Norrbotniabanan. Syftet var att skapa en gemensam utgångspunkt inför kommunens kommande arbete med den nya järnvägen. Dagen bjöd på historik, analys av nuläge, erfarenheter från Robertsfors som ligger några år före Piteå i processen samt inblick i kommuns pågående och kommande insatser kopplade till järnvägsbygget.

Glädje och gemenskap genom delade kulturupplevelser är viktigt för hälsan. Foto: Getty Images

Livskvalitet hela livet - Digital kultursatsning för äldre

Socialtjänsten och Kultur, Park och Fritid satsar på kulturupplevelser riktat till äldre som bor på särskilt boende. Genom samverkansprojektet Livskvalitet hela livet sätts fokus på att öka äldre personers gemenskap med hjälp av digital teknik. I samband med påskhelgen kommer fyra nyproducerade filmer att visas på kommunens äldreboenden. Temat är Min by.

Målet med tillsyn av enskilda avlopp är ett rent och frisk vatten för framtiden.     Foto: Getty Images

Nu fortsätter tillsynsarbetet med enskilda avlopp i Piteå kommun

I maj månad startar årets tillsyn av enskilda avlopp i Piteå kommun. Det är fastigheter i nedre delen av Alterälvens avrinningsområde som ska kontrolleras. Syftet med tillsyn och krav på åtgärder är att säkerställa ett bra dricksvatten och friska sjöar, hav och vattendrag. Idag och i framtiden.

Pressinbjudan: Förhandsvisning av kulturhistorisk kortfilm med byatema

Pressinbjudan: Förhandsvisning av kulturhistorisk kortfilm med byatema

Socialtjänsten och Kultur Park och Fritid satsar på kulturupplevelser riktat till äldre som bor på särskilt boende. I samband med påskhelgen kommer fyra nyproducerade filmer att visas på kommunens äldreboenden. Temat är Min by. Media hälsas välkommen till pressträff och förhandsvisning av en av filmerna tisdag 12 april kl. 13.00 på Roknäsgården.

Under december och januari genomfördes en dialog om de framtida bostadsområdena öster om Piteås stadskärna.

Många vill bo i Piteås framtida bostadsområden

Under december och januari genomfördes en dialog för att ge allmänheten möjlighet att tycka till om stadsutvecklingen österut, det vill säga nya bostadsområden i området mellan Strömlida och golfbanan. Drygt 400 personer besvarade enkäten, ungefär hälften kan tänka sig att bo här och många är positiva till planeringen av de nya bostadsområdena med närhet till skog och natur.

Sida vid sida: Samverkan mellan olika aktörer för ett gott välkomnande är Piteås styrka.

Piteå kommun och civilsamhället förbereder sig för att ta emot flyktingar från Ukraina

I onsdags bjöd kommunstyrelsens ordförande Helena Stenberg in till ett första samverkansmöte med föreningsliv och civilsamhälle i Piteå. På mötet deltog Röda Korset, Frivilliga Resursgruppen (FRG), Svenska kyrkan och RF-SISU Norrbotten tillsammans med kommunstaben. Syftet med mötet var att informera om hur Piteå kommun förbereder sig för ett eventuellt flyktingmottagande och hur vi kan samverka.

Visa mer