Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Intern orsak till störningar i Piteå kommuns IT-miljö

Under dagen har Piteå kommun haft problem med delar av sina IT-system och det har bland annat påverkat e-post, intranät och Pitea.se. Nu är felet lokaliserat och mest troligt kommer alla system vara återställda under dagen.

SM-veckan i Piteå blev en folkfest och en oförglömlig avskedsfest för skiddrottningen Charlotte Kalla. Foto: Magnus Johansson

SM-veckan Piteå - en minnesvärd succé

Idrottsfestens sista dag bjöd på ett historiskt och minnesvärt lopp då Charlotte Kalla avslutade med ett brons på tremilen. Veckan har bjudit på många avgörande ögonblick när sexton idrotter korat sina SM-mästare och totalt 119 guldmedaljer delats ut. En mästerlig folkfest har ramat in idrottsfesten och hyllningen av Piteås idrottshjältar samlade tusentals personer på torget.

Piteå har tagit ställning mot våld, sexköp och människohandel

Hotellkurage – en gemensam insats i Piteå mot våld, sexköp och människohandel

Nu tar Piteå Stadshotell, Kust Hotell, Hotell Bishop Arms och Piteå Havsbad ett gemensamt tag med Polisen och Piteå kommun mot våld. Utgångsläget är Hotellkurage, en utarbetad policy vid våld, sexköp eller människohandel som används på många håll. I praktiken handlar det om att ta ställning och samtidigt uppmana hotellgäster och personal att agera när de har misstanke om brott.

Charlotte Kalla fick kvällens varmaste applåd, när ett par tusen personer samlats för att hylla Piteås idrottshjältinnor.     Foto: Maria Fäldt

Festligt när Piteå hyllade Charlott Kalla och OS-hjältinnorna

Mellan 2000 och 2500 personer samlades på lördagskvällen för att hylla Piteås OS-hjältinnor och skiddrottningen Charlotte Kalla som gör sitt sista mästerskap på hemmaplan under SM-veckan. Hyllningarna till de fem idrottsstjärnorna var många och varvades med filmer med minnesvärda ögonblick, intervjuer och mycket känslor.

Fredrik Blom, Hannah Degerman och Sara Holm

Ny inflyttarservice ska välkomna blivande pitebor – en strategi för Piteås tillväxt

Piteå önskar och behöver fler invånare. För att lyckas locka hit nya pitebor måste vi dels kunna erbjuda arbetstillfällen. Lika viktigt är att vi kan erbjuda relevant information och bra service till möjliga inflyttare för att skapa en attraktiv helhetsbild av Piteå. Nu lanseras Inflyttarservice som ska samordna och paketera inflyttarfrågan för att välkomna och hjälpa såväl blivande pitebor som fö

Mötesplatsens arrangörer Åsa Christensen och Helen Johansson, RF-SISU Norrbotten.          Foto: Ann-Sofie Boman

Mötesplatsen sätter idrottsrörelsen i blickfånget

Under SM-veckans tre första dagar ges idrotten plats även utanför arenorna och jakten på medaljerna. Det är RF-SISU Norrbotten som ansvarar för Mötesplats SM-veckan med nätverksträffar och seminarier som lyfter idrottsrelaterad forskning, idrott på den politiska agendan och hur samverkan kring evenemang kan stärka regionen.

Charlotte Kalla avslutar sin karriär på hemmaplan i Piteå under SM-veckan. Piteå hyllar skiddrottningen lördag kväll på Byxtorget i Piteå.

Piteå hyllar Charlotte Kalla lördag 26 mars

Under SM-veckan vill Piteå visa sin uppskattning och tacka Charlotte för alla fantastiska idrottsupplevelser och för den fina ambassadör hon varit för Piteå. Hyllningen kommer att ske på Byxtorget lördag kväll. Evenemanget startar klockan 18.30 med firandet av Piteås OS-medaljörer och stipendieutdelning.

280 elever från kommunens fritidshem och skolor medverkade i paraden.      Foto: Magnus Johansson

Festlig invigning av SM-veckan 2022

Det var många som hade sökt sig ut i solen till Familjetorget för att delta på invigningen av SM-veckan i Piteå. Parad längs gågatan, sång och dans satte en festlig prägel på inledningen av ett mycket efterlängtat evenemang.

Fredrik Thomasson berättar om hans bok Svarta S:t Barthélemy 29 mars i Christinasalen. © Press

INSTÄLLT!!! Fredrik Thomasson om vänortens mörka förflutna

Biblioteken i Piteå hälsar välkomna till en intressant och angelägen föreläsning 29 mars klockan 19.00. Historikern Fredrik Thomasson besöker stadsbiblioteket för att berätta om sin bok Svarta S:t Barthélemy. En bok som fått ett mycket fint mottagande av recensenter och läsare och nu trycks i en andra upplaga. I den sammanfattar Thomasson tio års gedigen forskning om den svenska kolonin i Karibien

Visa mer