Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

SM-veckan 2016 blev en stor succé och nu planeras det för att återigen skapa en mästerlig folkfest i Piteå Foto: Ulf Gustafsson

SM-veckan gör comeback i Piteå

SM-veckan vinter i Piteå genomförs enligt plan. SM-veckans styrgrupp gav igår klartecken för ett genomförande i och med beskedet att pandemirestriktionerna hävs. Det blir första gången sedan pandemin slog till som SM-veckan arrangeras igen och Piteå står för andra gången som värdstad.

Hög sjukfrånvaro leder till prioriteringar och omfördelning av personal

Hög sjukfrånvaro leder till prioriteringar och omfördelning av personal

Läget är ansträngt i Socialtjänsten och bristen på personal är stor på grund av hög sjukfrånvaro. Nu fördelar förvaltningen om personal inom avdelningarna särskilt boende för äldre och ordinärt boende och de viktigaste insatserna prioriteras för att få verksamheten att fungera.

En god fysisk och psykisk hälsa är viktigt för ett bra arbetsliv.       Foto: Getty Images

Psykisk ohälsa – en viktig fråga i arbetet för en hållbar arbetsplats

Under 2021 och 2022 deltar Piteå kommun i ett EU-projekt om psykisk ohälsa. Med hjälp av utbildningsinsatser ska kompetensen om psykisk ohälsa höjas bland kommunens chefer. Syftet är att tidigare kunna identifiera problem samt ge stöd och hjälp åt medarbetare som inte mår bra.

Har din byaförening en god idé som bidrar till utvecklingen? Sök byapeng senast 28 februari 2022.

Sök byapeng för idéer som utvecklar din by

Nu är det hög tid att söka byapeng för idéer till satsningar och aktiviteter som bidrar till utveckling i byarna. Byapeng är en form av stöd till landsbygden som Piteå kommun delar ut varje år. Skicka in din ansökan senast 28 februari 2022.

Bemanningsläget är ansträngt med stor frånvaro bland personal inom förskola och skola.

Ansträngt pandemiläge i förskola och skola – öppettiderna begränsas i förskola och fritidshem

Situationen i förskolan och skolans verksamheter är nu så ansträngd på grund av pandemin att skolchefen beslutat att begränsa öppettiderna i förskola och fritidshem för att klara bemanningen. Beslutet gäller i första hand från 31 januari till och med 11 februari, men kan förlängas. Bemanningsläget utvärderas kontinuerligt och skulle de förbättras under perioden upphävs beslutet.

Unga frågar - en metod för att engagera unga i Piteås fortsatta utveckling.              Foto: Getty Images

Nytt grepp underlättar för mötet mellan unga och politiker

Unga frågar är en av metoderna som kommunens politiker använder sig av för att samtala med unga och lyssna på deras tankar, idéer och synpunkter. Nu tar kommunen ett nytt grepp kring detta och erbjuder flexiblare möjligheter för skolor att bjuda in en förtroendevald till klassen. Syftet är att förbättra dialogen med unga kring aktuella frågor som de unga är intresserade av.

Ansträngt läge för Socialtjänsten med smitta på tre boenden

Ansträngt läge för Socialtjänsten med smitta på tre boenden

I takt med att smittspridningen fortsätter att öka i samhället ser Socialtjänsten en ökad smittspridning i verksamheten bland omsorgstagare. För närvarande finns bekräftad smitta på tre av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre. -Vi avråder verkligen från besök i det läge vi befinner oss i nu. Som närstående, ta kontakt digitalt eller via telefon i första hand.

Klasserna VF1A och VF1B på Strömbackaskolan går över till distansundervisning 26-28 januari.

Två klasser på Strömbackaskolan går över till distansundervisning

På grund av att en stor andel av berörda lärare är frånvarande, med koppling till Coronaviruset, är det organisatoriskt svårt att bedriva verksamheten. Därför beslutar nu skolchef Malin Westling att tillfälligt stänga undervisningen i skolans lokaler för VF1A och VF1B på Strömbackaskolan. Klasserna går över till distansundervisning 26 - 28 januari.

Socialnämnden har minskat sitt budgetunderskott med 31 miljoner på två år

Socialnämnden har minskat sitt budgetunderskott med 31 miljoner på två år

Socialnämndens bokslut för 2021 är klart och landade på en budgetavvikelse på minus 20,8 miljoner kronor. Det är en tydlig minskning av socialtjänstens underskott om man jämför med 2019 års bokslut som slutade på minus 52,1 mkr och underskottet för 2020 som landade på minus 37 mkr. Egna familjehem och licensöversyn har bidragit. Samtidigt är resultatet delvis svåranalyserat på grund av pandemin.

Klass 7C på Porsnässkolan går över till distansundervisning 25-27 januari.

Distansundervisning för klass 7C på Porsnässkolan

På grund av att en stor andel av eleverna i klass 7C på Porsnässkolan är frånvarande, med koppling till Coronaviruset, är det organisatoriskt svårt att bedriva verksamheten. Därför beslutar nu skolchef Malin Westling att tillfälligt stänga undervisningen i skolans lokaler för klassen. Elevernas undervisning kommer i stället att genomföras genom distansundervisning 25-27 januari.

Visa mer